joi, 31 octombrie 2013

Asociaţia crescătorilor de animale, Consiliul Local şi Primăria comunei Chirpăr au organizat „Expoziţia de Animale” , o iniţiativă  ce se doreşte să devină tradiţie datorită faptului că în localitate sunt mulţi tineri crescători de animale.
La această primă ediţie au participat 12 crescători de taurine, 8 de oi şi capre şi 2 proprietari de cai dar la următoarele  se preconizează să ia parte şi crescători de animale din satele aparţinătoare, Săsăuş, Vărd şi Veseud.
Pentru a încuraja participarea la următoarele ediţii, organizatorii au hotărât ca la cea actuală să se acorde diplome şi premii la toţi crescătorii care s-au implicat la această manifestare. La următoarele ediţii premierea se va face în funcţie de calitatea animalelor pentru a se pune în evidenţă priceperea şi profesionalismul participanţilor.
După premiere, ansamblul folcloric al comunei, condus de primarul Stănuleţ Chirion, a oferit celor prezenţi un spectacol de toată frumuseţea, cu jocurile lor autentice de care, pe bună dreptate sunt foarte mândri.
Având în vedere numărul participanţilor, calitatea animalelor şi prezenţa unui numeros public există toate condiţiile ca în viitor această manifestare să devină o mare sărbătoare a comunei Chirpăr.

I.B.