miercuri, 2 octombrie 2013

Mai mici sau mai mari, în grupuri ori de mână cu părinţii, îmbrăcaţi mai şic sau în costume de elevi, dar cei mai mulţi cu buchete de flori în mână, peste 1000 de elevi au păşit în curţile şcolilor din Agnita, Ruja şi Coveş, pentru a participa la festivităţile de deschidere al noului an şcolar.
Dincolo de nesfârşitele avataruri ale învăţământului românesc,  elevii, profesorii şi părinţii au trăit aceleaşi emoţii fireşti fiecărui nou început, trecerea într-o nouă etapă de viaţă.
Din informaţiile primite de la Directorul şcolii, prof. Marina Floriţă,la Şcoala Generală  „G.D. Teutsch” , 36 de profesori şi învăţători calificaţi, vor dărui o parte din sufletul şi din cunoştinţele lor unui număr de 520 de elevi.
Directorul  Colegiului „A.T.Laurian”, prof. Mirela Petruţ şi Directorul adjunct, prof. Margareta Vecerzan vor coordona activitatea a 41 de cadre didactice calificate care vor dărui învăţăminte folositoare unui număr de 826 de elevi ,repartizaţi în 35 de clase. De menţionat că 5 clase de liceu sunt pe profil  teoretic şi 11 clase pe profil tehnologic, din care două sunt clase profesionale pentru meseriile de confecţioner produse textile şi tâmplar universal. Profilul teoretic  are clase de filologie şi matematică- informatică iar  cei de la profilul tehnologic vor învăţa să devină tehnicieni în industria textilă, activităţi de comerţ, operator tehnică de calcul şi designer vestimentar.
Alături de directorii celor două şcoli , primarul oraşului, Ioan Dragoman s-a adresat profesorilor şi elevilor urându-le succes în noul an şcolar, preoţii au oficiat slujbe de binecuvântare şi reprezentanţii poliţiei le-au promis că le vor asigura protecţia.
Personal am remarcat modul în care învăţătorii şi diriginţii şi-au pregătit clasele pentru întâmpinarea elevilor şi ţin să le adresez felicitări şi succes.
I Bârsan