miercuri, 2 octombrie 2013

Chiar dacă în această rubrică evenimentele rutiere sunt o prezenţă permanentă, deşi nedorită, în ultima vreme poliţiştii de pe Valea Hîrtibaciului au avut de a face, predominant, chiar cu evenimente privitoare la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
În perioada ce a trecut au fost efectuate acţiuni şi controale, în trafic, pentru prevenirea încălcării prevederilor legii cu privire la circulaţia pe drumurile publice. Ca urmare a acestora au fost depistate mai multe cazuri de încălcare a legislaţiei. Astfel, au fost depistaţi în trafic S.I. de 31 de ani din Zlagna care circula cu un moped neînmatriculat şi neînregistrat, fără a poseda permis de conducere; S.I. de 50 de ani din Alţîna care se afla la volanul unui autovehicul neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere precum şi R.T. de 34 de ani din Cisnădie care conducea un moped fără a poseda permis de conducere. J.I. de 64 de ani din Moldova Veche a fost depistat conducând un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului aşa cum a fost depistat conducând un tractor, tot sub influenţa alcoolului, S.U.A. de 37 de ani din Marpod sau F.I.O. de 40 de ani din Marpod care, după ce consumase băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul unui autoturism. Tot la un control în trafic a fost depistat şi T.L. de 61 de ani din Coveş care conducea un autoturism cu numere false.
Aceştia au fost cei pe care poliţiştii au reuşit să îi dea jos de la volan înainte ca reaua voinţă cu care au încălcat legislaţia să facă şi victime. Din nefericire, însă, unii nu au fost opriţi la timp. Cum ar fi cazul lui V.C. de 38 de ani din Sibiu care, aflându-se sub influenţa alcoolului în timp ce conducea un autoturism prin Nocrich, a acroşat un pieton care se deplasa la marginea părţii carosabile. Victima, care şi ea consumase alcool, s-a ales cu piciorul stâng fracturat.
Copii care se joacă nesupravegheat şi în apropierea drumurilor circulate pot fi un factor cauzator de accidente. Neatenţia acestora, acţiunile imprevizibile le pun sănătatea sau chiar viaţa în pericol. Accidentul care a avut loc în Alţina s-a soldat, din fericire, cu răni uşoare pentru un copil de nouă ani care a traversat drumul prin loc nepermis, fiind lovit de autoturismul condus de P.V. de 40 de ani din Agnita. Probabil, faptul că şoferul nu a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan a fost un factor decisiv în finalul fericit al acestui eveniment rutier. Din nefericire, chiar dacă nu a consumat băuturi alcoolice, N.R. de 20 de ani din Agnita nu a putut evita impactul cu un pieton care a traversat strada principală din Ruja, prin loc nepermis, iar accidentul a provocat moartea victimei.
Vă supunem din nou atenţiei situaţia imobilelor nelocuite sau temporar nelocuite. În situaţia în care nu locuiţi într-un imobil, chiar şi pe o perioadă scurtă, dotaţi-l cu alarmă sau cumpăraţi un câine de pază. De asemenea, comunicaţi faptul că imobilul nu este locuit unei  rude, unui vecin sau chiar poliţiei. Dintr-un asemenea imobil aflat în Marpod, nelocuit pentru o perioadă scurtă de timp, au fost sustrase bijuterii şi o sumă de bani.
Cum sunt tot mai puţine gospodăriile care au cai, furtul de cai este o ”meserie” pe cale de dispariţie. Cu toate acestea, de pe păşunatul din Chirpăr au dispărut trei cai lăsaţi peste noapte nesupravegheaţi iar proprietarul fluieră a pagubă. O pagubă de vreo 6.ooo de lei.
Dar, ce nu fac anumite persoane pentru  bani? Spre exemplu, fură cablu telefonic. Chiar dacă iau puţini bani pe el, chiar dacă lasă o întreagă comunitate fără telefon în caz de nevoie, asta nu i-a interesat pe cei care au sustras câteva sute de metri de cablu telefonic dintre Bruiu şi Şomartin. Intervenţia rapidă a poliţiei, i-a făcut probabil să abandoneze cablul sustras pe păşunea comunală, acesta fiind recuperat, dar operaţiile de restabilire a liniei telefonice au durat ceva timp.
Nu putem încheia fără să nominalizăm lucrătorii postului de poliţie Iacobeni care au identificat şi reţinut pe Pădure Cristian de 25 de ani din Stejărişu care avea emis pe numele său, de către Judecătoria Agnita, un mandat de executare a închisorii. Susnumitul a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliţie Sibiu.
Aflaţi zi şi noapte la post, poliţiştii de pe Valea Hîrtibaciului fac totul ca dumneavostră, cetăţenii, să simţiţi că ei sunt …
… mereu alături de dumneavoastră