joi, 1 mai 2014

După ce în luna februarie l-au comemorat pe tribunul Agust Treboniu Laurian, în martie şi aprilie fofelzenii au făcut o nouă dovadă a dragostei şi respectului pentru satul lor şi pentru vrednicii înaintaşi ai acestei localităţi.
Locul amenajat pentru comemorarea eroului Ioan Stoica, pilotul voluntar în armata română, în primul război mondial, căzut în Cehoslovacia pe când se întorcea în ţară împreună cu celebrul George Bănculescu, nu mai avea aspectul unui loc de cinstire a eroului.
Asociaţia „August Treboniu Laurian” beneficiind de aderarea unor noi membrii , sponsori generoşi, au reamenajat spaţiul şi monumentul dedicat pilotului Ioan Stoica , acesta devenind un loc de  comemorare  şi pentru alte personalităţi ale satului Fofeldea.
Sunt puţine localităţile care se pot mândri cu atâtea personalităţi ca Fofeldea. Tot puţine sunt şi cele în care urmaşii îi omagiază pe cei care au făcut cinste satului lor.
Este un motiv să-i felicităm pe membrii asociaţiei „August Treboniu Laurian” pentru permanenta lor activitate de cinstire a înaintaşilor şi p entru strădania de a pune în valoare patrimoniul lor cultural.
I. Bârsan