miercuri, 2 octombrie 2013

Ziua în care întreaga Românie a făcut curăţenie la unison a strâns şi la Agnita numeroşi voluntari care au adunat gunoaiele de pe străzile oraşului.
În 28 septembrie a.c., timp de două ore, aproape 100 de persoane, în principal tineri, au umplut apoximativ 70 de saci de 120 l cu gunoi colectat de pe străzile din Agnita. Totul într-o atmosferă extrem de pozitivă, participanţii transformând curăţenia în distracţie.
La acţiunea de la Agnita, parte a proiectului naţional „Let’s Do It, România”, au fost implicaţi Serviciul de Voluntari Agnita, Societatea Naţională de Cruce Roşie Română Subfiliala Agnita, SC. ECO Valea Hârtibaciului SA şi elevii Şcolii Generale cu clasele I-VIII G.D. Teutsch.
Voluntarii au fost împărţiti în echipe care au ecologizat diferite zone cheie precum centrul oraşului, zona Steimburg, cartierul de blocuri şi zona fostului strand. În principal s-a urmărit colectarea materialelor care pot fi reciclate, hârtie, plastic, sticlă, însă nici celelalte gunoaie nu au fost abandonate.
„Vremea a ţinut cu voluntarii, a fost o zi care a început cu un soare minunat, astfel că am putut curăţa zone cheie ale oraşului. Voluntarii, deşi mulţi din ei extrem de tineri, au venit cu entuziasm şi au arătat că Agnita poate. Mulţumim pentru implicarea în acţiune şcolilor, în special a dnei profesor Cornelia David, iar pentru sprijinul logistic mulţumim ECO Valea Hârtibaciului SA, în special dl. Marcel Călugar, şi Primăriei Agnita”, a declarat pentru Gazeta Hârtibaciului Cosmin Duşleag, coordonatorul activităţilor.

La nivel naţional ediţia de anul acesta a proiectului a adunat circa 100.000 de voluntari care au strâns tone de deşeuri aruncate de către cei cu mai puţin respect faţă de natură.
„Let’s Do It, România” s-a desfăşurat pentru prima dată în 2010 când peste 200.000 de voluntari au participat în întreaga ţară simultan la acţiuni de ecologizare. Bazele proiectului au fost puse în Estonia, ţară care în 2008 a lansat conceptul curăţeniei naţionale într-o singură zi. De atunci şi până acum peste 100 de ţări au preluat ideea.

Sursa foto: Facebook
Bogdan Albu