sâmbătă, 27 septembrie 2014

Atmosferă de sărbătoare, de zi festivă a dominat oraşul Agnita în prima zi de şcoală. Câte o floare sau un bucheţel în mâna elevilor mai mari ori un buchet multicolor în mâna părinţilor cu prichindeii ce-au absolvit de curând grădiniţa, au împodobit curţile şcolilor pentru a poposi în braţele dascălilor care au răsplătit cu o mângâiere ori un sărut gestul frumos.
Peste 1300 de elevi şi 62 de învăţători şi profesori s-au întâlnit şi au participat la slujba de binecuvântare oficiată de preoţi, au ascultat cuvântările de bunvenit şi îndemnurile la învăţătură din partea directorilor şi ai reprezentanţilor Primăriei. N-au lipsit nici reprezentanţii poliţiei care au vorbit despre respectarea legilor.
La Şcoala Generală G.D. Teutsch, cea mai veche din Agnita, construită îm 1867, peste 500 de elevi au făcut careu de flori la umbra vechilor ziduri ale cetăţii săseşti. În urmă cu zece ani numărul elevilor la această şcoală trecea de 1300.
În clasele celor mai mici învăţăcei, dascălii au înlocuit manualele  netipărite cu cornete de bomboane pentru a îndulci niţel decepţia micuţilor ce-ar fi dorit să răsfoiască o carte nouă.
Colegiul Tehnic A.T. Laurian le oferă celor 829 de elevi, pe lângă învăţământul primar şi gimnazial şi 5 clase de liceu filieră teoretică. 8 clase filieră tehnologică şi 3 clase învăţământ profesional.
Toate clădirile şcolilor din Agnita arată foarte frumos şi sunt bine dotate din punct de vedere material, iar în ceea ce priveşte  nivelul de pregătire al cadrelor didactice,  toate au diplomă de calificat. Câţi sunt doar cadre didactice şi câţi sunt chiar dascăli vom afla în primăvara viitoare.
Până atunci le dorim tuturor succes!
I.Bârsan