joi, 30 mai 2013

Campania globală pentru educaţie este un eveniment desfăşurat anual, pe plan  mondial, de o grupare de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi cetăţeni. Începând cu anul 2001, în România acest eveniment este coordonat de Organizaţia „Salvaţi Copiii”. 
Organizaţia „Salvaţii Copiii”, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi  partenerii lor, au organizat şi în acest an Campania Globală pentru Educaţie sub sloganul „Toţi copiii au nevoie de un profesor”, axându-se pe o temă de interes ce vizează  cadrele didactice.
Apogeul ediţiei din acest an este Săptămâna Globală de Acţiune, ce a avut loc în perioada 22 – 28 aprilie 2013 şi, care a reunit participanţi din mii de şcoli, din aproximativ 100 de ţări ale lumii.
Organizaţia „Salvaţi Copiii” consideră că „fiecare copil din lume are dreptul la o educaţie de calitate”, drept de care niciun copil nu poate fi privat, drept de care acesta nu se poate bucura „fără cadre didactice calificate”. 
În acest context, campania a fost organizată pentru a da un semnal factorilor de decizie asupra importanţei rolului cadrelor didactice în asigurarea dreptului la o educaţie de calitate pentru toţi copiii. 
Şcoala noastră a participat, ca în fiecare an la această campanie în care cadrele didactice s-au implicat şi au invitat autorităţile locale alături de elevi, la toate activităţile organizate, mai ales la lecţia „Toţi copiii au nevoie de un profesor”. Lecţia s-a desfăşurat după un plan unic la nivel internaţional, care a fost pus la dispoziţia participanţilor, împreună cu celelalte resurse utile pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor din săptămâna aceasta. Domnul primar a fost invitat şi a răspuns afirmativ invitaţiei de a sprijini această campanie în calitate de factor de decizie local.  În cadrul aceleeaşi săptămâni, s-au derulat în şcoala noastră şi alte acţiuni  sub formă de  întâlniri şi dezbateri cu elevii sau părinţii, eseuri, scrisori şi mesaje către factorii de decizie, concurs foto, desene etc.
Prof. Dotcoş Bianca