joi, 30 mai 2013

Pentru o săptămână o parte dintre români au renunţat la propriile interese şi la a se aştepta să fie răsplătiţi pentru activităţile lor şi s-au dedicat în a-i sprijini pe cei de lângă ei, prin diverse activităţi şi campanii. Şi la Agnita, Săptămâna Naţională a Voluntariatului, desfăşurată în periaoada 13-19 mai, a adus împreună “oameni diferiţi...” care au fost “uniţi pentru comunitate“, cum spune şi motto-ul de anul acesta al proiectului. 
În principal, activităţile din Agnita au avut caracter informativ şi de exemplificare, însă nu au lipsit nici acţiunile practice de ecologizare.

Implică-te!
Prima acţiune a fost o campanie de informare şi recrutare. Voluntarii au împărţit pliante în centrul oraşului informând agniţenii asupra importanţei asociaţilor de voluntari şi a activităţilor umanitare la care şi ei se pot implica devenind membri.

Dinţişori

A doua zi a proiectului i-a adus pe preşcolari la dentist. Copiii de la grădiniţă au fost în vizită la cabinetul stomatologic unde Dr. Cosmin Câmpu i-a învăţat despre sătătatea orală şi le-a explicat tehnicile unui periaj corect.

Vreau să devin VOLUNTAR
Reprezentanţii Crucii Roşii Subfiliala Agnita, le-au prezentat în a treia zi elevilor de la Colegiul Tehnic A.T. Laurian o parte dintre acţiunile desfăşurate până în prezent şi avantajele pe care le poate aduce voluntariatul tinerilor.



Fă şi tu mişcare !
Joia a fost dedicată sportului. Voluntarii, împreună cu peste 20 de elevi au parcurs cu bicicleta un tur pe străzile din Agnita îndemnând cetăţenii să le urmeze exemplul. Pentru buna desfăşurare a acţiunii, Poliţia Oraşului Agnita a însoţit coloana de biciclişti amatori pe întreagul traseu.
Pădurea fără PET-uri
Săptămâna Naţională a Voluntariatului s-a încheiat la Agnita cu o acţiune de ecologizare organizată de Serviciul de Voluntari Agnita. 
Participanţii la acţiune au strâns PET-urile şi alte gunoaie din parcul şi pădurea Steinburg. 
În total s-au strâns 11 saci cu gunoi. 



Unele activităţi amânate
Din păcate vremea nu a fost atât de binevoitoare precum voluntarii. Din cauza condiţiilor meteorologice programate pentru Săptămâna Naţională a Voluntariatului au fost amânate. 
Astfel, “Grădiniţa de flori“, acţiune de înfrumuseţare a curţii Grădiniţei cu program prelungit şi acţiunea “parcul copiilor“, amenajarea parcului de joacă din Coveş, se vor derula îndată ce vremea va fi prielnică activităţilor în aer liber.

Bogdan Albu