vineri, 3 mai 2013


În strădania lor de a veni în ajutorul celor necăjiţi, voluntarii de la Subfiliala de Cruce Roşie din Agnita au organizat la Biblioteca Orăşenească o „Serată de Poezie” la care au fost invitaţi agniţenii cunoscuţi ca susţinători ai acţiunilor umanitare.
De fapt a fost o serată de muzică şi poezie pentru că momentele poetice au fost încadrate de momente muzicale foarte bine realizate şi prezentate de grupul coral condus de profesoara Doina Părău şi acompaniate de profesorul Niţescu  Doru care a şi interpretat două cântece. 
Poeziile au fost recitate  atât de autorii lor, Magda Ignat şi Bogdan Albu, cât şi de prietenii din grupul de voluntari ai Crucii Roşii: Loredana Vereş, Ioana Solomon, Raluca Bârsan, Ioana Stimeriu, Lidia Şandor şi Septimiu Bălţatu.
Directorul  Crucii Roşii din Agnita, Paul Hârţoagă a mulţumit invitaţilor care au răspuns apelului şi au venit la întâlnirea cu poezia pe care o consideră „expresia literară a frumosului” şi „întâlnirea cu ea facilitează evadarea din spaţiul grosolan al cotidianului”.
Aplauzele  care au punctat fiecare moment a fost răsplata celor prezenţi la o acţiune pe care autorii ei s-au străduit şi au reuşit s-o realizeze cât mai bine.
Dincolo de scopul spiritual, serata a avut şi unul material, adică de a mai colecta nişte bani pentru desfăşurarea activităţilor umanitare care este principala preocupare a voluntarilor de la Crucea Roşie din Agnita. De aceea în holul bibliotecii a fost amenajat un minibar, cu sucuri, napolitane şi sărăţele, dar şi cu o casetă pentru colectare de fonduri.
Nu ştiu cât de reuşită a fost serata de muzică şi poezie din punct de vedere pecuniar dar din cel spiritual organizatorii merită felicitări.
I Bârsan