vineri, 3 mai 2013


Adrenalină, curaj, natură, distracţie, fair-play, cai putere. Acestea au fost ingredientele unui eveniment special de off-road desfăşurat la sfârşitul lunii martie la Agnita. Ploaia căzută pe reprize şi noroiul nu au dat deloc bătăi de cap concurentelor, din contră, acestea au fost sarea şi piperul competiţiei în care femeile au trcut pe scaunul şoferului.
Agnita Ladies Ride, singurul eveniment de off-road dedicat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor, a adunat la start peste zece echipaje. Evenimentul organizat de Agnita Free Spirits ajuns la cea de-a patra ediţie şi s-a desfăşurat în perioada 29-31 martie la Agnita. 
„Este un eveniment dedicat doamnelor care de obicei sunt partenerele piloţilor, stau pe scaunul din dreapta. Fiind doar o întâlnire pur prietenească este un eveniment relativ mic, la care participă un număr de 14-15 echipaje. Nu se punctează în niciun fel de campionat, se pune preţ doar pe socializare, fair play şi distracţie”, a declarat pentru Gazeta Hârtibaciului, Dragoş Drăgan, din partea Agnita Free Spirits.

Cu toate că nu au fost acordate puncte care să se contorizeze în campionatul naţional, în spiritul distracţiei, echipajul care a obţinut cel mai bun timp pe traseul amenajat de către organizatori a obţinut drept premiu o „pită de casă” tradiţională, abia scoasă de pe vatră.

Agnita Ladies Ride combate, fără doar şi poate, mitul femeii la volan. Deşi traseele au fost standard, fără un grad ridicat de dificultate, concurentele au demonstrat abilităţi impresionante în ceea ce priveşte şofatul în condiţii speciale şi s-au descurcat excelent în faţa obstacolelor întâlnite pe traseu.
Bogdan Albu