duminică, 1 iunie 2014

În perioada 23 - 25 mai 2014 a avut loc la structura școlară Waldorf, din cadrul Școlii Gimnaziale Roșia, a IX-a ediție a Olimpiadei grecești, eveniment specific învățământului alternativ Waldorf. Evenimentul, care se desfășoară anual,  are caracter cultural și sportiv și este dedicat elevilor claselor a V-a.
Scopul olimpiadei  este să reconstituie pentru elevi mediul istoric antic, folosind vestimentația și alimentele specifice Greciei antice. Elevii atleți concurează cu mult curaj în probele sportive olimpice.
Festivitatea de deschidere a cuprins salutul acordat ”cetăților” oaspete, intonarea odelor antice grecești, împărțirea elevilor în echipe conduse de câte un arhonte și patronate de câte un zeu și, firește, aprinderea flăcării olimpice.
La îndemnul lui Zeus, elevii au luat parte la probele olimpice de alergare, sărituri, aruncare a greutății și a suliței, la lupte, trasul frânghiei, iar la final, la minimaraton.
Toți participanții au fost premiați în cadrul festivității de final, în amfiteatrul în aer liber al școlii, cu medalii artizanale, cununi  și diplome.
La eveniment au luat parte 153 de elevi, însoțiți de profesori și părinți, de la școlile Waldorf din Timișoara, București, Cluj-Napoca, Iași, Simeria, Roșia, precum și din Chișinău, Republica Moldova.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Waldorf Sibiu și Roșia și de structura școlară Waldorf, din cadrul Școlii Gimnaziale Roșia.

Coordonator structură școlară
Ion Cumpănășoiu