duminică, 1 iunie 2014



În 11 mai, a patra săptămână după Paşti, clopotele bisericii Buna Vestire din Merghindeal au bătut din nou  la ora 3 dupăamiază, chemând enoriaşii  la oficierea slujbei de Sfântă Taină a Maslului de obşte. Creştinii au răspuns chemării îndreptându-şi paşii spre biserica din deal pentru a se ruga pentru sănătatea lor şi a celor dragi.

Pentru săvârşiea Sfintei Taine a Maslului, preotului Cristian Nicolae Sasu i-au stat alături preoţii Nicolae Mărginean de parohia Agnita III, Nicolae Godan de la parohia din Dealu Frumos, Marius Rebegel de la parohia din Ruja, Axente Cosmin Coşorean de la parohia din Coveş şi Florin Ţânţ de la parohia din Brădeni.
Preoţii s-au rugat pentru sfinţirea untedelemnului şi au acoperit cu patrafire capetele enoriaşilor citind cele şapte rugăciuni pentru sănătatea trupească şi pentru iertarea păcatelor .

După săvârşirea rugăciunilor, preotul Nicolae Godan a rostit cuvântul de învăţătură şi i-a binecuvântat pe cei prezenţi la Sfânta Rugăciune. Păstorul enoriaşilor din Merghindeal, preotul Cristian Nicolae Sasu i-a mulţumit preotului Nicolae Godan pentru cuvântul de învăţătură şi preoţilor care au venit în parohia sa pentru aceast eveniment important din viaţa credincioşilor creştini. A mulţumit comitetului bisericesc pentru implicarea lor la organizarea acestui eveniment. Totodată i-a informat pe cei prezenţi că, începând cu acest an Maslul de obşte va fi oficiat în duminica a IV-a după Paşti, Duminica Slăbănogului, considerând că e cea mai potrivită zi spre a se ruga pentru sănătatea trupească şi sufletească a celor credincioşi.

Cei prezenţi au trecut apoi prin faţa Sfântului Altar, primind ungerea cu Sfântul Mir.
O agapă creştină la care au participat preoţii şi membrii comitetului bisericesc  a încheiat acest impotannt eveniment din viaţa creşinilor din parohia Merghindeal.

I.B.