luni, 30 iunie 2014

Fără a se vrea o reclamă la adresa formaţiunii de poliţie rutieră este  de apreciat faptul că în ultimul timp nu au mai avut loc evenimente rutiere cu consecinţe grave. Să fie doar întâmplarea sau activitatea de prevenire desfăşurată de lucrători? Nu ştim.
Ştim doar că în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de la rutieră împreună cu colegii de la posturile comunale au fost depistaţi CGF de 35 de ani din Iacobeni şi MG de 24 de ani din Beneşti care conduceau mopede neînmatriculate şi neînregistrate fără a poseda permise de conducere. BE de 57 de ani din Agnita precum şi HDL de 30 de ani din Sibiu au fost depistaţi în trafic având o îmbibaţie alcoolică în aerul respirat de 0,46 mg/l şi respectiv 0,94 mg/l iar FS de 18 ani din Săsăuş care, fără a avea permis de conducere, se afla la volanul unui tractor. Prezenţa celor de la rutieră a fost necesară şi în cazul unui accident provocat de IV de 23 de ani din Agnita care, pe raza localităţii Alţîna, neadaptând viteza la condiţiile de trafic a provocat un accident soldat cu pagube destule materiale dar cu puţine probleme pentru şofer şi pentru pasagerul din autovehicul.
Aparent pe Valea Hîrtibaciului motorina se echivalează cu aurul. Altfel nu ne putem explica cantităţile furate din utilaje agricole sau de construcţii de prin Agnita, Ighişul Vechi şi Metiş, cantităţi ce însumează sute de litri. Şi dacă tot am pomenit de aur, se pare că bijuteriile de aur sunt din nou la modă. Poate de aceea dintr-o casă din Ghijasa de Sus, una din Noiştat şi una din Bruiu, imobile deschise, neasigurate dar cu proprietarii prin preajmă, s-au furat doar bijuterii şi bani.
Dintre evenimentele pe care le putem considera violente cu care poliţiştii s-au confruntat în ultima vreme amintim o altercaţie ce a avut loc în Ruja, între trei persoane din care două au ajuns la spital cu răni destul de grave, dar care nu le-au pus viaţa în pericol întrucât nu s-a impus rămânerea în spital a acestora. În Ighişu Vechi a fost depistat NFI de 54 de ani din Victoria, care a lucrat ca îngrijitor de animale în Ghijasa de Sus şi care a fost agresat de angajator alegându-se cu traumatism cranio-cerebral acut închis precum şi cu contuzii la torace şi gambă iar în Zlagna a avut loc o altercaţie între două persoane din care una s-a ales cu o lovitură de sapă la nivelul craniului, din fericire fără urmări foarte grave. Tot de violenţă a fost vorba dar despre violenţă împotriva copiilor, la Ţichindeal unde o minoră de 2 ani a fost agresată de mama sa, persoană cunoscută cu probleme psihice. Minora a ajuns la spital cu traumatisme la nivelul capului dar care nu i-au pus viaţa în pericol.
În încheiere amintim cazul lui Duşleag Liviu Ştefan din Agnita care a fost găsit spânzurat în grădina casei sale după ce a avertizat mai multe persoane de intenţiile sale, în caz nefiind alte suspiciuni; precum şi o situaţie mai curioasă în care maşina unui cetăţean străin aflat în Agnita a fost vandalizată prin lovire şi murdărire cu o substanţă colorată.
Nu au fost multe sau deosebite situaţiile în care să fie necesară prezenţa poliţiştilor de pe Valea Hîrtibaciului dar aceştia vă asigură de faptul că sunt, ca întotdeauna …

mereu alături de dumneavoastră