luni, 30 iunie 2014

„Copilul râde: Înțelepciunea și iubirea mea e jocul! ...”, sintetiza atât de frumos și corect Lucian Blaga inocența copilăriei, vârsta după care suspinăm noi cei care am depășit de mai mult sau mai puțin timp această periaoadă a vieții. Retrăim din nou copilăria odată cu cupiii noștri pe care îi vedem crescând și ne bucurăm alături de ei de farmecul vârstei fragede.

Unul dintre păcatele României de azi este însă faptul că o mare parte dintre copiii țării suferă de pe urma unor situații pentru care ei nu sunt vinovați și nici nu au puterea de a le schimba. Cum se pot bucura copiii săraci de ziua de 1 Iunie, dacă ei sunt mult mai preocupați să lupte alături de părinții lor pentru traiul de zi cu zi?
Crucea Roșie Subfiliala Agnita le-a oferit pentru al doilea an consecutiv unor copii proveniți din familii sărmane din Agnita o adevărată sărbătoare cu ocazia Zilei Copilului. 35 de copiii au fost invitați de către voluntarii Crucii Roșii Agnita la Restaurantul Grădina de Vară unde s-au bucurat de toată atenția oraganizatorilor. Deși neobișnuiți cu masa la restaurant, micuții au dat dovadă de o cumințenie neașteptată în timp ce au fost serviți cu pizza, suc și bomboane. Pentru a se simți cu adevărat sărbătoriți, copii au fost așteptați înrt-un cadru festiv cu baloane colorate și muzică specifică vârstei lor.
„Copiii defavorizați au uitat pentrut câteva ore de grijile de zi cu zi. Pe lângă masa pregătită pentru ei, la final micuții au primit jucării din partea prietenului nostru din Norvegia, Tor Benjaminsen reprezentant al Organizatiei Umanitare Romaniahjelpen Vestlandet. Un important sprijin financiar în organizarea acestui eveniment a fost oferit de Sorin Rogozan. Multumesc Restaurantului Grădina de Vară, colaboratorilor și voluntarilor care s-au implicat la buna desfășurare a zilei“, a declarat pentru Gazeta Hârtibaciului, Paul Hîrțoagă, directorul Crucii Roșii Subfiliala Agnita.
Cu aceeași ocazie, a Zilei Copilului, Crucea Roșie Subfiliala Agnita a distribuit pachete cu îmbrăcăminte și jucării pentru 25 de copii din satul Vecerd. Hăinuțele și jucăriile au venit deasemenea din partea Organizatiei Umanitare Romaniahjelpen Vestlandet din Norvegia, dar și din partea unor agnițeni care au donat pachete cu îmbrăcăminte înaine de această zi.
B. Albu