joi, 30 ianuarie 2014

La cea de-a IX-a ediție a “Cupei de iarnă” la fotbal în sală zeița Fortuna nu a purtat destul noroc echipei care îi poartă numele. Trofeul competiției desfășurate la sfârșitul anului 2013 a fost câștigat de fotbaliștii amatori de la echipa Bastardos după ce în finală s-au impus cu lejer cu 5-1 în fața Fortunei.


După cum suntem obișnuiți la Agnita de aproape un deceniu, la sfârșit de an printre bucate alese și obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă segăsește loc și pentru sport. Sala de sport a orașului a găzdiut cea de-a IX-a ediție a “Cupei de iarnă” la fotbal în sală, competiție dedicată amatorilor, organizată de Clubul Sportiv al orașului Agnita. Ca de fiecare dată, condiția principală impusă de organizatori a fost ca maxim doi componenți ai echipelor înscrise să fie jucători în campionatul de fotbal intern.

La startul turneului s-au aliniat 10 echipe din Agnita și din localitățile apropiate, însă doar una a pus mâna pe trofeu. După parcursul bun din grupe și din fazele eliminatorii echipa Bastardos a întâlnit în finala mare desfășurată în 31 decembrie echipa Fortuna în poarta cărora au înscris 5 goluri primind doar unul și astfel câștigând trofeul în premieră.
Campionii ediției precedente nu au mai avut parte de același succes și de această dată. Deși s-au calificat până în semifinale, Juventus nu a obținut decât locul 4 după ce în finala mică au pierdut în fața celor de la AMT cu un suprinzător 2-9.



Cel mai bun jucător al turneului

Pe lângă trofeele acordate pentru echipelor care au urcat pe podium, organizatorii “Cupei de iarnă” la fotbal în sală au răsplătit și performanța celui mai bun jucător. De această dată trofeul i-a fost înmânat lui Sorin Marin, care a evoluat în competiție pentru echipa AMT. La înmânarea trpfeului, Dan Jecan a ținut să precizeze din partea organizatorilor că Sorin Marin face cinste fotbalului agnițean și este un exemplu pentru fotbaliștii amatori înscriși în turneul din sală. Fair-play-ul și caracterul demonstrat de cel mai bun jucător sunt demne de luat în seamă. După ce a primit trofeul, acesta i-a felicitat în parte pe jucătorii echipelor adverse pentru modul în care își arată pasiunea pentru sportul rege și pentru efortul depus pe parcursul competiției.
Sorin Marin este component al echipei Unirea Tărlugeni care evoluează în Liga a II-a din campionatul intern. 

Bogdan Albu