joi, 30 ianuarie 2014

Mă numesc Lucian Lucaciu, sunt unul dintre membrii fondatori ai ascociaţiei Ferma-şcoală Cornăţel  (situată la 14 km de Sibiu în Cornăţel) şi aş dori să vă reţin atenţia cu o ofertă de activităţi extracurriculare, destinată copiilor de vârsta şcolară şi preşcolară, precum şi educatorilor şi profesorilor acestora. V-aş ruga să luaţi în considerare propunerea noastră, atât în cadrul programului “Scoala altfel”, cât şi pentru  vizite in timpul anului sau al vacanţelor şcolare.
Deşi îmbrăţişat cu entuziasm de întreaga comunitate didactică din Europa, conceptul de “fermă-şcoală” este relativ nou in România. Lecţiile în aer liber îi stimulează pe copii să înveţe să iubească şi să ocrotească mediul înconjurător, să se dezvolte armonios, devenind mai toleranţi, mai sociabili şi mai implicaţi.
Suntem siguri că împletirea activitîţilor didactice cu cele recreative şi sportive este un motiv în plus pentru copii să descopere bucuria de a se juca într-un spaţiu sigur, special creat pentru nevoile lor.
In incinta fermei noastre, care se întinde pe o suprafata de 40Ha, copiii pot sa-şi consolideze cunoştinţele teoretice despre natură şi animale interacţionând, sub supravegherea personalului fermei, cu animale şi păsări domestice aflate în semilibertate, precum cai, ponei, măgăruşi, vacuţă cu viţei, mieluşei sau păsări de curte. Copiii vor avea ocazia să observe comportamentul animalelor şi modul lor de hrănire în cadrul unei vizite ghidate. De asemenea, le oferim posibilitatea de a ţesăla măgăruşi sau ponei, dar şi de a se plimba cu trăsurica sau de a face turul fermei cu tractorul cu remorcă. Copiii vor putea astfel să înveţe în modul cel mai distractiv cu putinţă, petrecand o zi întreagă în natură.
Ferma dispune de ample zone verzi, de un loc de joacă exterior, de un panou de escaladă şi un circuit de multiaventură cu frânghii (pentru care asigurăm atât instructaj, cât şi echipament de protecţie), precum şi de un loc de joacă interior în “Şura Haiducilor”.
La cerere, putem asigura transportul cu microbuze din Sibiu, precum şi masa, în bistroul fermei.
Pentru cei care vin din afara judeţului Sibiu, ferma dispune şi de locuri de cazare cu program complet de masă. Pe perioada verii, organizăm tabere de multiaventură şi călărie. Pentru acestea vă rugăm sa ne transmiteţi cereri concrete si vă vom răspunde în funcţie de particularitatea grupului d-voastră.
Va asigur de întreaga noastră disponibilitate si flexibilitate în ceea ce priveşte programul vizitei.
Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul nostru www.fermascoalacornatel.ro sau pe facebook la: “fermascoalacornatel”
In speranţa că propunerea noastră v-a trezit interesul, rămân la dispoziţia Dvs. pentru orice fel e nelămuriri sau întrebări suplimentare.

Cu stimă,
Lucian Lucaciu
Tel: 0743005512 Viorel; 0748237629 Marius
fermascoalacornatel@gmail.com
lucian.lucaciu@gmail.com