joi, 30 ianuarie 2014

Anul 2014 nu a început sub auspicii prea favorabile în ceea ce priveşte evenimentele la care poliţiştii de pe Valea Hârtibaciului sunt nevoiţi să intervină.
Astfel, chiar în data de 3 ianuarie, şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulaţie L.M. de 73 de ani din Agnita care, traversând strada prin loc nepermis în faţa supermarket-ului din localitate, a fost acroşată şi accidentată de autoturismul condus de H.I. de 21 de ani din Agnita. L.M. a decedat ulterior accidentului la Spitalul orăşenesc Agnita. Din verificările preliminare s-a constatat că şoferul nu consumase băuturi alcoolice.
La ceva mai mult de o săptămână de la acest tragic eveniment, la Alţîna, A.D.L. de 23 de ani din Biertan, după îmbarcarea în autoturismul proprietate personală a doi pasageri din localitate, din cauza neatenţiei a pierdut controlul volanului şi a lovit zidul unei clădiri. Conducătorul auto nu a păţit nimic dar pasagerii s-au ales cu fracturi grave la nivelul membrelor superioare şi inferioare.
Au mai fost depistaţi în trafic, de către echipele de control, D.P.E. de 28 de ani din Agnita care conducând sub influenţa alcoolului a pierdut controlul volanului şi a avariat autoturismul proprietate personală precum şi R.V. din Bursuceni, Republica Moldova, care avea permisul de conducere reţinut şi circula cu o dovadă de conducere expirată.
Tot în ultima lună poliţiştii s-au confruntat cu numeroase sesizări de furt. Astfel, în Agnita, dintr-un imobil aflat în construcţie a fost sustrasă aparatură electrică în valoare de 1.200 lei, numitul M.D. a sesizat furtul din curtea casei a 30 kg de făină, S.M. furtul a două bidoane de lapte din aluminiu iar T.S.A. a reclamat că numitul P.I.C. l-a agresat şi l-a deposedat de un telefon mobil. La Coveş V.L.I. a sesizat furtul a 10 kg carne de porc şi 6 kg de slănină dintr-o anexă nesupravegheată şi neasigurată aflată în spatele gospodăriei iar la Ruja, dintr-un imobil nefolosit şi nesupravegheat, proprietatea unui cetăţean austriac, a fost furată aparatură electrică în valoare de circa 1.000 lei.
La categoria „Diverse” amintim incendiul din satul Stejărişu în care, aparent din cauza unui coş de fum defect, a ars acoperişul casei şi mobila din una din încăperi precum şi sesizarea lui A.G. din Agnita care a reclamat faptul că două din anvelopele autoturismului proprietate personală au fost distruse cu ajutorul unui obiect înţepător.
Evidenţiem de asemenea cazul lui I.I. de 38 de ani din Răşinari care, executând lucrări de administrare cu ajutorul unui tractor într-o pădure în apropiere de  Hosman, a încercat să facă reparaţii la tractor în timp ce acesta se afla în funcţiune. Angrenajele rotative i-au prins îmbrăcămintea şi l-au tras între piesele în mişcare. Persoana a reuşit să se smulgă dintre fălcile maşinăriei şi, folosindu-se de autoturismul proprietate personală, să se deplaseze la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu unde a fost diagnosticat, pe lângă altele, cu fracturi de femur, humerus şi mandibulă.
În speranţa că, în ciuda acestui început nefast, anul care a început va fi un an mai bun pentru toţi, fără evenimente deosebite şi cu cât mai puţine evenimente care să necesite prezenţa lucrătorilor de Poliţie, poliţiştii de pe Valea Hârtibaciului vă urează un „An nou fericit!” şi vă reamintesc că sunt …
mereu alături de dumneavoastră