sâmbătă, 27 septembrie 2014

Continuare din numarul anterior


3.Programul caritabil de Terapie cu ajutorul cailor
Fiecare antreprenor cauta sa isi promoveze afacerea prin diferite mijloace, in functie de domeniul  de activitate .apeleaza la diferite forme ca: reclame televizate, sponsorizari, initiere de concursuri, discounturi, oferte, etc.. encomia de piata,concurenta  si inventivitatea,isi pun amprenta pe ideile acelstora, pe eficienta lor.
Personal ca si motor de publicitate am ales sa merg pe ideea sustinerii unei activitati caritabile in paralel cu activitatea de baza cea de turism.
Sintagma “Ride for Charity”(Calareste pentru caritate) e menita sa atraga atentia potentialor clienti, sa isi puna intrebarea, Cum?
Raspunsul e simplu, toate activitatile desfasurate de pensiune trebuie sa fie intr-o simbioza , sa fie autosuficiente pentru a amortiza toate cheltuielie legate de intretinerea cailor, acoperirea cheltielilor, taxelor si impozitozitelor. Insa perioadele de sezon, ale vacantelor, de weekend sunt cele care aduc incasari. In restul timpului, destul de mare si destul de bine rasfrant delungul anului calendaristic deschid posibilitatea folosirii cailor (maxim 2 tinand cont de atentia speciala care trebuie acordata) in sedinte de terapie, mulate pe fiecare caz in parte. In afara de posibilitatea asigurarii transportului (in cazuri nefericite) la baza, nu exista costuri suplimentare decat plata personei specializate in sustinerea acestei activitati.Copiii vor fi mereu asistati de asitentii maternali, noi urmand sa punem la dispozitie un psiholog specializat in particular pe hipoterapie si cai alesi special cu un comportament docil.
 Din vasta experienta consider ca acest slogan va compensa si va atrage atentia a suficienti turisti si atragerea a suficienta publicitate incat chiar si aceste cheltuieli sa se acopere in toatalitate, si de ce nu in eventualul unui prisos sa se ia in considerare chiar si sposorizari sau posibilitati de extindere a acestei forme de terapie complementara la alti operatori.
Prin acest program doresc sa ofer sprijinul meu semenilor mai putin avantajati.Ma refer aici la copii, tineri si adulti cu dizabilitati (autism, sindrom down, dizabilitati locomotorii.. etc) cunoscandu-se rolul hipoterapiei  pe plan mondial si studiile de cercetare efectuate in acest domeniu.Rezultatele sunt pur si simplu fantastice, calul transformand acesti oameni si aducandu-le zambetul pe fatza.
 Ne bucuram de sprijinul acestei idei din partea fundatiei “Un Copil O Speranta” din Sibiu, centru recunoscut international pentru copii autisti, unde acest tip de terapie complementara in cadru recreeativ   a fost prezentat si privit cu deosebit interes. Doresc astfel sa largesc acceptiunea toturor in ceea ce priveste semenii nostrii mai putin norocosi si calul deopotriva.
Pentru a demara acest indraznet proiect voi mobiliza toate resursele, sa deschid calea si altor intreprinzatori asemeni mie,impreuan cu ei si impreuna cu cei care deja au implementat acest tip de terapie,  sa lucram la cele mai inalte standarde si al un nivel maxim de profesionalism sa deschidem colaborari sa perfectionam metode, astfel incat de aceasta forma de terapie sa se bucure cat mai multi semeni, sa observam rezultate concrete, si de ce nu, sa speram ca si pe aceast segment sa primim vizite, cu cea mai mare incredere , din toata europa si nu numai.
4.Concluzii
In acest concept am prezentat doar o frantura din ideile care as dori sa le pun in practica, totusi esentialul este baza materiala care trebuie dezvoltata in jurul careia si in jurul cailor posibilitatile sunt nelimitate.
Desigur ca se vor lua in vedere toate aspectele legate si de conjuctura socio-economica, posibilitati si nevoi, insa drumul nu e decat inainte si tocami nevoile si necesitatile ne imping spre dezvoltarea in toate domeniile economiei, alaturi de infrastructura astfel sa venim in fata Europei cu oferte concrete, depasind kitchul si descoperind autenticul.
In concluzie, proiectul pe care il supun atentiei dumneavoastra este atat unic ca si concept cat si integrat in tendintele actuale in ceea ce priveste turismul. Cred cu tarie ca sansa Romaniei este turismul ca principal motor de dezvoltare al tarii in urmatorii ani, nevoia de valorificare a patrimoniului natural si cultural al tarii imbinandu-se perfect cu tendintele dezvoltarii unei alte viziuni asupra turismului ecvestru, deschizand drumul spre vacantele active atat de gustate de turistii europeni care doresc o vacanta de calitate, mai ales. pentru caritate!

Mihai Barbu