sâmbătă, 27 septembrie 2014

Biblioteca Orășenească Agnita a găzdiut în 6 septembrie o conferință dedicată adolescenților, nonconformismului și erorilor gramaticale din comunicarea nonverbală a acestora. Atelierul interactiv cu titlul „Gramatica gesturilor COOL“ a fost organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și a făcut parte din programul evenimentelor culturale din cadrul Zilelor Culturale ale Județului Sibiu, ediția de toamnă desfășurată pe Valea Hârtibaciului.
Timp de aproape două ore, elevii prezenți la eveniment au descoperit tainele comunicării non-verbale pe înțelesul adolescenților și au participat activ la discuțiile moderate de Anca Vasilescu, bibliotecar al Bibliotecii ASTRA Sibiu. Deși la început atmosfera era specifică sălilor de lectură, oratorul a reușit să-i destindă pe tineri și să-i determină pe aceștia să găsească singuri răspunsuri la întrebări.
Interesul adolescenților pentru subiectul dezbătut, dar și pentru participarea la astfel de evenimente a fost remarcată de organizatori. „Vreau să cred că este doar începutul unor astfel de întâlniri la bibliotecă pentru că meritați asta“, le-a transmis bibliotecat Anca Vasilescu tinerilor prezenți.
În cadrul aceluiași eveniment Biblioteca Județeană (BJ) ASTRA Sibiu a adus la Agnita 120 de cărți  de dezvoltare personală care vor rămâne pe rafturile Bibliotecii Orășenești pentru două săptămâni putând fi citite de elevi doar la sala de lectură. Titlurile acestor cărți au stârnit interesul participanților care până la sfârșitul conferinței au avut ocazia să le răsfoiască, fapt care a determinat moderatorul discuției să remarce că „lectura este un gest COOL“.
La conferință a participat și dr. Silviu Borș, directorul BJ ASTRA Sibiu, fapt ce anunță posibilitatea unor colaborări viitoare cu Biblioteca Orășenească Agnita.

B. Albu