joi, 28 august 2014

Campania de donații desfășurată în luna august la Agnita în vederea sprijinirii victimelor inundațiilor a demonstrat încă o dată mărinimia cetățenilor de pe malul Hârtibaciului. Deși de această dată, beneficiarii donațiilor nu au fost persoane din imediata lor apropiere, agnițenii s-au mobilizat și timp de două săptămâni au lăsat la o parte lipsurile persoanel și au donat alimente, îmbrăcăminte sau bani pentru cei cărora apa le-a adus atâtea pagube și sufeință.
În urma campaniei de donații organizată de Primăria Orașului Agnita, Asociația „Casa Seniorilor” Agnita, Protopopiatul Agnita și Crucea Roșie Subfiliala Agnita, s-au strâns 170 de pachete cu alimente neperisabile, 200 de pachete cu îmbrăcăminte și 1500 de lei. Donațiile au fost trimise în 20 august sinistraților din localitatea Câineni, județul Vâlcea, cu un transport pus la dispoziție de Primăria Orașului Agnita. Alimentele și pachetele cu îmbrăcăminte au fost distribuite către 160 dintre cele mai afectate familii în urma inundațiilor, iar banii au fost donați unei familii cu 7 copii căreia inundațiile i-a afectat grav structura casei. „Am ales să oferim banii primiți din donații celei mai greu încercate familii din Câineni. Este vorba despre o familie cu 7 copii, mama casnică. Apa le-a distrus în proporții mari casa și sunt necesare reparații urgente. Urmează să sprijinim și în viitor această familie pe măsură ce vom primii noi donații”, a declarat Dorul Efta, președintele Asociației „Casa Seniorilor“ Agnita.
Campania de la Agnita face parte dintr-o serie de acțiuni umanitare similare desfășurate în județul Sibiu în vederea sprijinirii persoanelor din diverse localități ruinate de inundațiile din această vară. Ajutorarea sinistrațiilor din Câineni, județul Vâlcea, de către Agnițeni s-a stabilit în urma reparizării făcute de Prefectura județului Sibiu.
B. Albu