joi, 31 iulie 2014

În ultima lună evenimentele cu care s-au confruntat poliţiştii de pe Valea Hârtibaciului au fost caracterizate nu atât prin cantitate cât prin „calitate”. Evident, negativă.
Amintim aici de o serie de furturi din locuinţe. Hoţii au profitat de faptul că zonele din locuinţele prădate, de regulă anexe gospodăreşti, erau neprotejate şi neasigurate. Aceste evenimente au avut loc în Alţîna, Bruiu şi Iacobeni precum şi în Agnita, unde a fost spartă casa parohială evanghelică. Prejudiciul nu a fost foarte mare, în fiecare caz în jur de 1.000 lei, cu o excepţie în care acesta a depăşit câteva mii de lei.
În Agnita a fost înregistrat un eveniment rutier minor fără pagube materiale sau victime dar, în cursul cercetărilor s-a constatat că cel ce a provocat evenimentul, M.I.A. de 27 de ani din Agnita, conducea un ATV neînmatriculat şi neînregistrat precum şi fără a poseda permis de conducere. Cu pagube, respectiv cu autoturismul vandalizat, s-a ales un locuitor din Agnita atunci când persoane încă necunoscute i-au spart geamurile maşinii.
Poliţiştii din Nocrich au depistat pe raza localităţii Ţichindeal un minor fugit din centrul de plasament Sfântul Andrei din Mediaş şi i-au întocmit acestuia actele necesare pentru returnarea la centru. În Alţîna însă, un alt minor nu se mai poate întoarce în sânul familiei pentru că, în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare a celor de la S.M.U.R.D., acesta a decedat. Diagnosticul preliminar de stop cardiorespirator urmează să fie confirmat de Serviciul de Medicină Legală Sibiu unde trupul minorului a fost transportat pentru necropsie. Cercetările poliţiştilor continuă şi ele.
Tot la Serviciul de Medicină Legală Sibiu a ajuns şi un tânăr de 22 de ani din localitatea Agasi judeţul Bacău care a fost găsit spânzurat pe raza comunei Nocrich. Acesta lucra ca cioban pe raza comunei Nocrich şi ar fi avut motive de ordin sentimental care l-ar fi împins la un asemenea gest. Nu sunt suspiciuni de omor dar necropsia va fi cea care va avea ultimul cuvânt.
După cum am mai spus, evenimente nu au fost multe. Dar, din nefericire, gravitatea lor a fost mare. S-au pierdut două vieţi iar câteva persoane şi-au pierdut economiile. Sunt evenimente pe care poliţiştii sunt pregătiţi să le înfrunte şi să le rezolve dar pe care îşi doresc să le întâlnească cât mai rar în viaţa de zi cu zi. Doar pentru asta sunt aici poliţiştii de pe Valea Hârtibaciului. Să ajute, să aline, să fie …

mereu alături de dumneavoastră