vineri, 29 noiembrie 2013

În prima zi de noiembrie, de toamnă blândă cu frunze  ce-au îmbrăcat copacii în culorile florilor, prichindeii din grupa mare de la grădiniţa de pe Fabricii şi-au invitat părinţii în clasă pentru a-i învăţa cum să se joace cu bostani, cu frunze colorate, castane şi alte produse ale toamnei.
Mai întâi a fost necesar ca părinţii să priceapă cum devine chestia cu toamna, aşa că micii învăţăcei le-au spus poezii şi cântece despre toamnă iar ca să completeze momentul au şi dansat. Apoi i-au poftit să se aşeze pe scaunele făcute pe măsura piticilor Albei ca Zăpada şi le-au arătat cum să prezinte frumoasa toamnă în imagini puse pe coli albe, le-au arătat cum să folosească culorile , cum să lipească flori şi frunze şi să facă tablouri frumoase.
Părinţii au fost ascultători, şi-au pus copilăria în inimi şi s-au jucat cu bucuria copiilor, încântaţi de strălucirea din ochii micilor dascăli.
Rezultatul acestei frumoase întâmplări este o toamnă colorată, atârnată pe peretele clasei într-un mozaic de pasteluri.
În termeni pedagogici acţiunea se numeşte Atelier de lucru, subiectul a fost „Tablou de toamnă” iar regia şi scenariul au aparţinut educatoarelor Carmen Naicu şi Zablău Ioana, fapte pentru care merită felicitări.

I. Bârsan