vineri, 29 noiembrie 2013

Vom începe articolul de azi cu o … găinărie. O găinărie pe bune, adică un furt de găini reclamat de R.M. din Coveş. Ca valoare poate nu e mult, 6 găini - 150 lei. Dar s-a ridicat o întrebare. Cine este atât de sărac sau flămând în aceste vremuri, încât să fure 6 găini ? Chiar dacă sunt vremuri destul de grele, nu cred că se poate motiva furtul unor … găini. Aşa cum, în general, nu cred că se poate motiva nici un furt.
E adevărat, în loc de găini, se pot fura 3 ţevi metalice - aşa cum s-a întâmplat în Ţeline - dintr-o casă nelocuită şi verificată mai rar. Proprietarul dorea să transforme ţevile într-o poartă, hoţul dorea să le transforme în bani. Probabil că tot în bani se intenţionează să fie transformat şi motoferăstrăul pe care persoane necunoscute l-au sustras de la sediul societăţii S.C. Elegant Lignum din Agnita sau uneltele electrice sustrase dintr-un imobil din Nocrich, proprietate a unui cetăţean străin rezident în România. Dar, oare, cele 200 de kg de porumb sustras din zona „Olboc” de P.D.R. de 39 de ani din Agnita, în ce s-ar fi transformat, dacă nu ar fi fost reţinut de poliţiştii de ordine publică?
Dacă tot suntem la capitolul „sustrageri” amintim cazul unui grup de tineri care au adunat din curtea unui imobil din Metiş cablurile, mufele şi geofonii folosiţi de o firmă de prospecţiuni, sub pretextul că aceste materiale vor fi predate poliţiei. Tinerii, membrii ai asociaţiei „Neuer Weg” din Făgăraş, militează împotriva prospecţiunilor efectuate de acea firmă.
În perioada ce a trecut a existat un adevărat ”val” de altercaţii spontane, având la bază alcoolul sau pricini mai vechi, nerezolvate. La un centru de asistenţă socială din Agnita D.V. de 43 de ani din Râul Sadului l-a înţepat cu un cuţit pe un coleg de suferinţă, P.S. de 45 din Ruja. Victima a fost internată pentru răni care nu i-au pus viaţa în pericol iar agresorul, care are un grad de handicap fizic permanent, a fost trimis la Spitalul de Psihiatrie Sibiu. Pe fondul consumului de alcool şi în urma unei altercaţii spontane, P.S. de 49 de ani din Ruja l-a lovit în zona feţei, cu un obiect contondent, pe fratele său P.S. de 45 de ani. Victima s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral acut, deschis iar agresorul cu un dosar penal. La Alţîna, C.A. de 33 de ani şi C.P. de 34 de ani ambii din localitate, au pătruns în curtea consăteanului lor C.P. unde au lovit-o pe sora acestuia, numita C.M., şi au deteriorat poarta imobilului. În ciuda intervenţiei lucrătorilor postului de poliţie care au aplanat temporar conflictul, datorită prezenţei a tot mai multor persoane din anturajul victimelor şi a agresorilor a fost necesară intervenţia S.I.R. Sibiu.
Circulaţia pe drumurile publice, subiect nelipsit din informările noastre, este prezent de această dată nu cu rezultatele controalelor efectuate de poliţiştii din cadrul poliţiei rutiere ci cu rezultatul încălcării legii. La Agnita, o ciocnire între două autoturisme a fost de fapt o ciocnire între doi şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Din fericire au fost doar pagube, nu şi victime. Victime au fost în accidentul de pe raza localităţii Alţîna, în care T.V. de 39 de ani din Coveş a fost surprins de explozia cauciucului stânga spate a autovehiculului Mercedes Vito pe care îl conducea, a pierdut controlul volanului şi a intrat în şanţ. A.I. de 50 de ani din Coveş s-a ales cu piciorul drept fracturat şi a rămas internat în spital iar ceilalţi pasageri au avut doar contuzii sau răni minore. Şoferul nu consumase alcool. Nici P.S.D. de 20 de ani din Alţîna nu consumase alcool atunci când, pe raza localităţii Nocrich, a pierdut controlul autovehiculului Ford Tigra pe care îl conducea şi s-a răsturnat pe plafon. Din cele patru persoane aflate în autoturism doar F.R.P. de 17 ani din Agnita s-a ales cu fractură de claviculă.
Avem motive să evidenţiem activitatea poliţiştilor de la posturile de poliţie Iacobeni şi Nocrich. La Iacobeni, poliţiştii au identificat-o pe N.G.A. de 15 ani din Tălmăcel, plecată voluntar de la domiciliul părinţilor. Minora a fost predată bunicii deoarece a acuzat agresiuni fizice din partea părinţilor. Situaţia a fost semnalată Serviciului de Asistenţă Socială Agnita precum şi Direcţiei pentru Protecţia Copilului Sibiu.
Poliţiştii din Nocrich au identificat şi reţinut pe Adam Liviu de 25 de ani din Nocrich care avea un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt calificat. Acesta a fost depus în arestul I.P.J. Sibiu în vederea încarcerării.
La încheiere sperăm că am reuşit să vă convingem încă o dată că poliţiştii de pe Valea Hîrtibaciului sunt, ca întotdeauna …
… mereu alături de dumneavoastră