vineri, 29 noiembrie 2013

O vorbă bună, o strângere de mână şi un zâmbet cald înseamnă mult mai mult în unele cazuri decât oricare alt cadou. Pentru persoanele cu probleme medicale grave care în permanenţă sunt în îngrijirea statului, faptul că cineva din afara instituţiilor în care se află se interesează de ei reprezintă un leac miraculos.

Voluntarii Crucii Roşii Subfiliala Agnita au adus la începutul lunii noiembrie o mică bucurie persoanelor cu dizabitităţi aflate în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Agnita sub forma unor pachete cu fructe, produse alimentare şi articole de îmbrăcăminte. Bucuria cea mare pentru toţi cei 40 de benefiiari ai centrului a fost însă faptul că voluntarii au stat de vorbă cu fiecare în parte şi le-a demonstrat fiecaruia că nu sunt nicidecum uitaţi. 
„E o bucurie foarte mare pentru ei să vadă feţe noi, nu mereu aceleaşi în fiecare zi. Chiar dacă nu le aduceţi nimic, faptul că veniţi şi staţi de vorbă înseamnă mult pentru ei”, le-a spus voluntarilor Mircea Vasiu, şeful Centrului de Îngrijire şi Asistenţă.
Fiecare dintre cele 40 de persoane cu diabilităţi instituţionalizate la Centrul de la Agnita la momentul actual necesită îngrijire aparte. Nevoile fiecăruia diferă în funcţie de diagnostic şi de stadiul până la care boala a avansat, iar personalul, deşi puţin, se străduieşte să aline suferinţa.
În aceeaşi ordine de idei, condiţiile în care persoaneşe cu dizabilităţi trăiesc în centrul de la Agnita se ridică la nivelul normalităţii secolului 21.

B.Albu