joi, 28 februarie 2013

Aşa cum totul în lume se repetă după un anumit ciclu, se pare că şi „preferinţele” persoanelor certate cu legea au un ciclu după care îşi aleg ce fapte antisociale să facă. Se pare că perioada ce tocmai a trecut a fost propice pentru furturi la scară mare şi altercaţii izbucnite din nimicuri.
Primele evenimente cu care au avut de a face poliţiştii în luna ce a trecut au avut loc în Agnita. Respectiv o spargere la Biserica Evanghelică şi un furt pe strada Şcolii. Ambele au avut un prejudiciu de mica valoare şi în ambele au fost implicate minori, respectiv pe C.S.C. de 14 ani din Agnita care a fost implicat în amândouă şi T.D. de 16 ani care l-a „ajutat” pe C.S.C. la cel dea-l doilea.
Comuna Mihăileni, însa, a avut de a face cu persoane necunoscute care s-au  hotărât să-i dezveţe pe locuitori de patima băuturii, drept urmare au început să-i lase fără cazanele de rachiu. Pe unul l-au luat din Mihăileni iar pe celălalt din Şalcău din anexe gospodăreşti izolate şi rar vizitate. Cu gândul la bunăstarea materială a celor din Moardăş şi Răvăşel necunoscuţi „binevoitori” s-au gândit să taie şi 200m de cablu telefonic din zonă, ca să-i ajute pe locuitori să facă economii la factura telefonică.
O perioadă agitată au avut-o poliţiştii din Nocrich care s-au confruntat cu furturi de materiale de construcţie, unelte sau scule şi un cazan de rachiu,  obiecte aflate în anexe gospodăreşti izolate, slab sau deloc asigurate şi rar vizitate. Poliţiştii au trebuit să dea o fugă şi până la Slatina, să dea de urma unor persoane care au sustras din incinta parcului fotovoltaic de la Hosman  materiale în valoare de 25.000 euro persoane au fost identificate ca fiind V.N. de 30 de ani din Gura Rîului jud. Sibiu şi B.A.I. de 18 ani din Milcov jud. Olt. În aceeaşi perioadă au avut de făcut şi cercetări cu privire la dispariţia a 24 de oi de rasă ţurcană dintr-o turmă pe care ciobanul o păzea … în vis.
Tot de rasă ţurcană au fost şi cele 67 de oi sustrase de pe raza comunei Brădeni. Din verificări s-a constatat că acestea au fost scoase din ţarc, deplasate circa 4 kilometri şi urcate într-un vehicul încă neidentificat. Cu această ocazie s-a constatat că doar 36 din cele 67 de oi aveau aplicat cip-ul de identificare.
Probabil ca vremea schimbătoare a agitat pe toată lumea, pentru că au fost înregistrate altercaţii pe toată Valea Hîrtibaciului. La Agnita P.J.P. de 33 de ani şi R.I.P. de 25 ani l-au agresat pe S.F.N. acesta din urmă fiind diagnosticat cu stare comatoasă în urma unui traumatism cranio-cerebral acut deschis şi urme de violenţă la faţă. Tot în Agnita N.D. a fost agresată în propria locuinţă de F.D. de 25 de ani, victima având traumatism cranio-cerebral acut închis, traumatism toracic şi echimoze faciale. La Marpod B.L.E. de 23 de ani şi B.I. de 26 de ani, din localitate, pe fondul consumului de alcool l-au agresat cu un lemn rupt dintr-un gard pe C.D. de 32 de ani tot din Marpod, în urma unei altercaţii spontane provocate de acesta din urmă. Tot în Marpod, F.M.N. de 30 de ani în calitate de gazdă, într-o altercaţie izbucnită pe fondul consumului de alcool, l-a lovit cu un lemn de foc în zona capului pe B.A. de 18 ani, aflat în vizită. La Alţîna V.I. de 24 de ani domiciliat în  Alţîna s-a deplasat împreună cu numitul S.P. de 34 de ani din Braşov la locuinţa fratelui său V.C. unde a avut loc o altercaţie în urma căreia V.C. l-a înţepat cu un cuţit pe S.P. în zona spatelui.
Controalele efectuate de Poliţia Rutieră în ultima vreme au dus la depistarea în trafic a unor persoane care conduceau vehicule pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Au fost depistaţi astfel G.I de 52 de ani din Bruiu care conducea un cvadriciclu, B.S. de 37 de ani din Sibiu conducând un tractor, M.S.A. din Agnita care conducea un Fiat Punto şi C.I. de 42 de ani din Iacobeni care conducea un moped. Cu această ocazie a fost depistat şi I.E.C. de 21 de ani din Agnita care conducea un autoturism marca Seat având plăcuţele de înmatriculare expirate. Din nefericire aceste controale nu au putut împiedica producerea unui accident în care a fost implicat M.A. de 50 de ani. Acesta, conducând sub influenţa alcoolului, în preajma intersecţiei Agnita-Coveş a pierdut controlul volanului şi a izbit un cap de pod. În urma impactului numitul s-a ales cu un traumatism maxilo-facial şi hemitoracic dar a refuzat internarea.
După cum se observă, a fost o perioadă plină de evenimente nedorite. Poliţiştii de pe Valea Hîrtibaciului au fost însă la post şi au făcut tot ce se poate ca să vă daţi seama că sunt …
… mereu alături de dumneavoastră