joi, 28 februarie 2013

de Ilarion Bârsan

Sâmbătă 2 februarie , în sala de şedinţe a primăriei a avut loc şedinţa de constituire a Filialei de Cruce Roşie din Agnita.
În deschidere, Paul Hârţoagă directorul filialei a făcut o scurtă prezentare a istoricului Crucii Roşii, înfiinţată în 1863 la Geneva şi în 1876 în România. A prezentat apoi principiile de funcţionare ale acestei instituţii, bazată pe voluntariat, şi proiectele filialei din Agnita.
Înfiinţarea acestei filiale este consecinţa firească a activităţilor desfăşurate  de Serviciul de Voluntari Agnita ca şi de celelalte grupuri de voluntari, foarte activi mai ales în ceea ce priveşte ajutorul acordat persoanelor aflate în dificultate.Tot ceea ce au făcut până acum vor face şi în continuare într-un cadru mai organizat, în care vor putea beneficia de diverse forme de pregătire, atât în ceea ce priveşte activităţile specifice cât şi în acţiunile de voluntariat.
O activitate cu caracter permanent va fi colectarea de alimente pentru persoanele cu probleme materiale, activitate pentru care urmează să realizeze un parteneriat cu magazinele din oraş.
Implicarea în activitatea Filialei Crucii Roşii din Agnita poate fi făcută în două modalităţi; devenind membru al Crucii Roşii ori partcipând la acţiunile de voluntariat. Calitatea de membru se câştigă achitând o cotizaţie de 10 lei/an iar cea de voluntar prin înscriere şi participare la activităţile programate. Una din calităţi nu o exclude pe cealaltă. Poţi fi şi voluntar şi membru cu carnet al Crucii Roşii.
După această primă întâlnire Filiala Crucii Roşii din Agnita are 22 de membrii care şi-au plătit cotizaţia şi 18 voluntari care au completat fişele. Credem că e un început bun şi că activitatea acestor tineri minunaţi va contribui la rezolvarea unor probleme în cazuri extreme sau la alinarea unor suferinţe cotidiene pentru oamenii necăjiţi.