vineri, 28 februarie 2014

După mai multe întâlniri şi discuţii cu directorii instituţiilor din oraş, primarul oraşului Ioan Dragoman  a dezbătut Bugetul Local al oraşului Agnita pe anul 2014 şi în comisiile de specialitate, propunându-l apoi spre aprobare în plenul Consiliului Local, unde a şi fost aprobat.
Conform proiectului în acest an  se vor cheltui 24.331 mii lei.
Pentru artera principală care trebuie finalizată în luna august, s-a aprobat ca din bugetul local să se execute lucrări adiacente în valoare de 1.621 mii lei, din care 1250 mii vor fi folosiţi pentru branşamente de apă, racordări la canalizare, refacerea trotuarelor şi a intrărilor în curţi pe strada Avram Iancu şi 371 mii lei pentru staţia de pompare apă uzată din intersecţia Agnita- Făgăraş- Sighişoara.
Răscolită mereu în ultimii ani, strada Şcolii urmează să fie reabilitată şi modernizată cu 1177 mii lei, iar înainte de intrarea pe această stradă, agniţenii vor admira Casa de Cultură „ Ilarion Cocişiu” pentru care s-au mai alocat 47 mii lei cotă de cofinanţare pentru finalizarea reabilitării.
Coveşul şi Ruja vor beneficia şi ele de lucrări de investiţii. În fiecare sat se va construi câte un loc de joacă pentru copii în valoare de 82 mii lei fiecare, sumă cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu cu câte 41 mii lei. În Coveş, Consiliul Local Agnita a aprobat o finanţare de 162 mii lei pentru reabilitarea şi modernizarea căminului cultural. În Ruja se va realiza un teren de sport multifuncţional în valoare de 350 mii lei, din care jumătate vor fi plătiţi din bugetul local şi jumătate din bugetul judeţean.
S-a preconizat că din veniturile realizate în 2014 se poate asigura buna funcţionare a instituţiilor din oraş, Spitalul  Orăşenesc, Colegiul AT Laurian, Şcoala Gen. GD Teutsch, grădiniţele, Casa de Cultură, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială şi SMURD-ul.

I.Bârsan