vineri, 28 februarie 2014

Referitor: popularizarea noii legislaţii penale

După cum ştiţi, la data de 01.02.2014 au intrat în vigoare mai multe acte normative cu incidenţă în materie penală.  La nivel local considerăm că populaţia ar trebui informată cu privire la acest lucru şi atenţionată cu privire la dispoziţiile cu caracter de noutate.
Având în vedere experiența implicării instanțelor derulată în anul 2011, cu ocazia intrării în vigoare a Noului Cod civil și receptarea ei în mod în mod pozitiv în rândul cetățenilor, vă solicităm un sprijin asemănător și cu privire la noua legislație penală.
Pentru a  aduce la cunoştinţa cetăţenilor,  prin intermediul mass-mediei locale, elementele de noutate prevăzute de noul Cod penal și de noul Cod de procedură penală şi în vederea înţelegerii de către cetăţeni a noilor instituţii reglementate de acestea, vă rugăm să ne sprijiniţi în demersul nostru  dând publicităţii  materialele furnizate de către instituţia noastră.
În acest sens, vă înaintăm în anexă explicații la câteva teme identificate de noi ca fiind de noutate, pentru a fi aduse la cunoștința cetățenilor, prin intermediul dvs.

Cu deosebită consideraţie, 
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII  PUBLICE
AL JUDECĂTORIEI AGNITA
JUDECĂTOR DELEGAT,
Nistor Andrei

N.R. În urma solicitării primite de la Judecătoria Agnita, publicăm  în Gazeta Hârtibaciului o parte din materialul trimis, publicaţia noastră neavând spaţiu suficient pentru a reda toate elementele noi apărute în Codul penal.
Cu mulţumiri - Redactor, Ilarion Bârsan