joi, 1 mai 2014

Copiii cei mai mari dintre cei mici, adică cei din grupa mare de la Grădiniţa 3 ( de pe Fabricii), şi-au invitat părinţii la o oră de activităţi creative. Mai precis părinţii sau bunicii, de preferinţă mămicile ori bunicile, au venit să-i ajute pe prichindei să confecţioneze diverse lucruri frumoase, specifice sărbătorilor de Paşti.
Beneficiind de sfaturile celor mici, părinţii s-au apucat de lucru. Au tăiat, au îndoit, au lipit şi cu ajutorul creioanelor colorate mânuite de viitorii preşcolari, pe măsuţe au apărut coşuleţe cu flori, cu ouă, s-au ivit iepuraşi,  păsărele şi alte lucruri minunate.

Iumportant este că aceste lucruri frumoase nu vor sta prea mult pe etajerele clasei de la grădiniţă. Ele nu au fost făcute doar de dragul artei ci pentru un scop mult mai important.  Vor fi donate filialei Crucii Roşii din Agnita care o să le valorifice la bazarul tradiţional organizat cu ocazia sărbătorilor de Paşti.

Asta a fost ideea educatoarelor Carmen Naicu şi Ioana Zablău care au dorit să-i înveţe pe copii , nu doar să facă lucruri frumoase ci şi fapte frumoase. Obiectele făcute de părinţi şi copii, cu dragoste de frumos, vor aduce bucurie în sufletele altor copii mai necăjiţi. Acesta este spiritul iubirii creştine cultivat cu dragoste de educatoare şi de părinţi.
I.Bârsan