joi, 1 mai 2014

“Căci am fost flămând, și Mi-ați dat de mâncat; Mi-a fost sete, și Mi-ați dat de băut (...) Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut“ (Matei, 25)

Bucuria Învierii Domnului a ajuns și la cele mai sărmane persoane din Agnita și împrejurimi, deopotrivă copii și vârstnici, sub forma unui ajutor cu produse alimentare oferit de voluntarii Crcucii Roșii Agnita împreună cu colaboratorii lor.
A devenit deja obișnuință ca în preajma unor sărbători creștine sau laice voluntarii Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Filiala Sibiu, Subfiliala Agnita să vină în sprijinul celor mai încercați de greutățile vieții, care nu din delăsare ci din neputință au nevoie de ajutor pentru a putea trece cu bine peste vitregiile sorții.
Înainte de marea sărbătoare a creștinătății 40 de copii și vâstnici din 13 familii sărmane au primit pachete cu produse alimentare pentru a putea întâmpina Paștele cu masa plină, marea răsplată pentru acest ajutor fiind zâmbetul copiilor și lacrimile de bucurie ale vârsnicilor care au înțeles că nu sunt abandonați în suferință.

Doar cu sprijinul donatorilor

Ca de fiecare dată, în cazul activităților umanitare desfășurate de Crucea Roșie Agnita, sprijinul donatorilor este vital. Agnițenii au doovedit și de această dată că, deși se confruntă fiecare în parte cu greutăți și neajunsuri, nu sunt indiferenți în fața celor mai greu încercați decat ei și au găsit din puținul lor să doneze în sprijinul acținunii umanitare. În schimbul donațiilor agnițenii au primit produse pregătite de voluntari și prezentate la Bazarului de Paște organizat în Agnita.

Suflet de copil pentru sufletele copiilor

Un mare srijin a venit și de această dată din partea preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit din Agnita. Sub îndrumarea educatoarelor Carmen Naicu și Ioana Zablău, micuții au realizat obiecte specifice de Paște care au fost deasemenea oferite în schimbul donațiilor la Bazarul Crucii Roșii. Grădinița cu Program Prelungit Agnita a devenit un colaborator de seamă al Crucii Roșii Subfiliala Agnita în misiunea umanitară. Obiectele confecționate de preșcolari au avut mare trecere în rândul donatorilor.

Fondurile strânse în urma Bazarului de Paște au fost folosite pentru pregătirea pachetelor cu produse alimentare care au ajuns pe mesele beneficiarilor din Agnita, Coveș și Ruja.
„Cu ajutorul vostru, am reușit să ducem la capăt micul nostru plan. Ne bucurăm că am reușit să bucurăm 13 familii, 40 de copilași și vârstnici din Ruja, Coveș și Agnita. A fost o zi frumoasă pentru toți si ne bucurăm că ne sunteți aproape. Mulțumim tuturor celor implicați, dar și voluntarilor care au dus la capăt această campanie socială”, a declarat la sfârșitul acțiunii Paul Hîrțoagă, directorul Crucii Roșii, Subfiliala Agnita.
Acțiunile sociale ale Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Filiala Sibiu, Subfiliala Agnita se bazează pe sprijinul oferit de comunatea locală și pe spiritul umanitar al voluntarilor. Persoanele care doresc să devină voluntari și să participe activ la campaniile desfășurate sunt binevenite să se alăture Crucii Roșii Agnita. Persoanele din Agnita și împrejurimi care au nevoie de ajutor sau cei care vor să doneze alimente sau îmbrăcăminte sunt așteptate în fiecare vineri de la ora 16, la sediul Crucii Roșii Agnita, str. Mihai Viteazul, nr. 9.

Bogdan Albu