joi, 1 mai 2014

Că suntem pietoni sau conducători auto, cu toţii trebuie să respectăm regulile de circulaţie pe drumurile publice dar, mai ales, trebuie să ne respectăm unii pe ceilalţi. Când nu respectăm regulile pot avea loc tragedii.  Şi întotdeauna suntem convinşi că ele se pot întâmplă doar altora.
Probabil aşa s-a gândit şi Fâţan Nicolae-Constantin de 19 ani din Nocrich care, având permis de conducere de doar circa şapte luni, a circulat cu viteză mare, neadaptată condiţiilor de drum, dinspre Nocrich spre Sibiu. După ce a trecut de localitatea Hosman, la o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului, a lovit un pom pe care l-a rupt şi a fost proiectat într-un cap de pod. Autovehiculul s-a răsturnat pe plafon şi a luat foc, arzând în totalitate. Conducătorul auto a decedat pe loc iar alţi trei pasageri aflaţi în maşină au fost grav răniţi, având arsuri şi răni la cap sau la coloana vertebrală. Una dintre victime, în vârstă de doar 18 ani, a decedat  ulterior datorită gravităţii rănilor.
Poliţiştii de pe Valea Hîrtibaciului desfăşoară permanent acţiuni preventive şi controale, fiind o prezenţă permanentă pe drumurile publice. În urma acestor activităţi au fost depistaţi B.N. din Sibiu şi B.M.A. din Mihăileni care aveau permisul de conducere suspendat şi conduceau tractoare neînmatriculate. F.A.L. din Sibiu a fost depistat conducând un autoturism Opel având numere provizorii cu autorizaţia de circulaţie suspendată iar C.V.M. din Vurpăr având ataşată la vehicul o remorcă cu numere provizorii având autorizaţia de circulaţie expirată. O acţiune a poliţiştilor de la posturile de poliţie Iacobeni şi Merghindeal a dus la depistarea în trafic a lui R.A.N. din Ruja care conducea un autoturism marca Kia în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, etilotestul arătând o îmbibaţie alcoolică în aerul expirat de 0,74 mg/l alcool pur. În cursul unor alte acţiuni asemănătoare au fost depistate un număr de mopede neînscrise sau neînregistrate şi ale căror conducători circulau fără să deţină permis de conducere.
Un incident mai puţin obişnuit a avut loc între Netuş şi Noiştat. M.M. din Netuş, circulând pe un pod între cele două localităţi, s-a speriat datorită unei sfori întinse între balustradele podului, s-a dezechilibrat şi a căzut. În urmă căzăturii s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral acut închis. Sfoara nu era legată la ambele capete de balustradele podului ci doar de una dintre ele la celălalt capăt fiind legată o sticlă de plastic, care atârna peste balustradă.
Vă reamintim să nu lăsaţi expuse, în gospodărie sau anexe, obiecte de fier care pot atrage atenţia hoţilor de fier vechi. Aceştia au sustras, în vederea comercializării, din Fofeldea ţevi şi obiecte metalice, din Movile un cazan de 600 de litri iar din Şomartin, dintr-o casă nelocuită, mai mult de 20 kg de obiecte din fier.
Dintre acţiunile specifice muncii de poliţie amintim confiscarea a 13 pachete de ţigări marca Club Clasic, conţinând fiecare câte 200 de ţigarete, care nu aveau timbru sau alte elemente de accizare. Acestea au fost găsite într-un Opel Vectra cu numere de Olanda în care se aflau M.F. şi R.V. ambii din judeţul Prahova, care au declarat că ţigările erau confecţionate de ei şi erau destinate comercializării pentru ciobani, zilieri etc.
Menţionăm, de asemenea, punerea în aplicare a trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de către lucrătorii postului de poliţie Iacobeni. Aceştia i-au reţinut pe Căldărar Herman de 77 ani, Căldărar Herman de 40 de ani şi Căldărar Puia de 38 ani, toţi din Netuş, care aveau pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru trafic de persoane. Aceştia au fost predaţi unei reprezentant al Inspectoratului de Poliţie Sibiu pentru depunerea în arest.
În speranţa că aţi trecut fără incidente peste sărbătorile Pascale, poliţiştii de pe Valea Hîrtibaciului vă urează „Cristos a Înviat !” şi vă reamintesc că sunt …
mereu alături de dumneavoastră