duminică, 22 decembrie 2013

Fiind invitaţi în Italia cu ocazia Zilei Naţionale a României, ansamblul Cununa din Agnita le-a oferit românilor, mânaţi de necazuri pe meleaguri străine, o baie de dragoste de ţară, de patriotism, de dor pentru locurile copilăriei, pentru cântecele şi jocurile româneşti.
10 perechi de dansatori, 5 solişti vocali şi un taraf de 5 instrumentişti au încântat spectatorii din Verona cu minunatele jocuri populare şi au stors lacrimi de emoţie cu îndrăgitele cântece patriotice care răsună mai profund în inimile celor aflaţi printre străini.
Grupul vocal format din Ioana Bogdan, Petronela Sandu, Florin Părău, Ştefan Vaida şi  Florin Zamfir, a dus dor de Crăciun românesc cu colinde de pe Valea Hârtibaciului cântate nu numai pe scenă ci şi în două biserici, una catolică şi una ortodoxă.
Jocurile populare de pe Valea Hârtibaciului dar şi cele din Mărginime  şi bănăţene au ridicat publicul în picioare la un  spectacol într-un Centru de cultură (echivalentul Casei de Cultură) şi unul într-un spaţiu multifuncţional,la care au venit peste 2500 de spectatori.
Pe bună dreptate, agniţenii conduşi de  Ioan Sârbu şi Doina Părău sau bucurat şi s-au mândrit cu cadoul oferit românilor înstrăinaţi, cu ocazia sărbători naţionale a românilor de pretutindeni.
I. Bârsan