duminică, 22 decembrie 2013

Fiecare dintre noi ne facem planuri şi pregătiri pentru sărbătorile de iarnă, care sunt gata să înceapă. Ne dorim să le petrecem alături de cei dragi şi să fie cât mai frumoase, cu cât mai multe bucate pe masă şi daruri sub pomul de Crăciun. Iar, dacă în timpul anului mai strângem cureaua, de sărbători încercăm să fim cât mai largi la pungă ca să putem aduce puţină bucurie celor apropiaţi.
Toată lumea bea un păhăruţ de sărbători. Doar de aia sunt sărbătorile, nu? Iar băutura ţi-o cumperi sau ţi-o pregăteşti în timpul anului … şi rămâi fără ea în ajun de sărbători. Cum i s-a întâmplat unui agniţean care a rămas fără 10 litri de rachiu şi 15 litri de vişinată. Dacă nu ai întâmpinat astfel de probleme, te poţi bucura de un pahar de vin sau de rachiu la masă, îndemnat de bucatele tradiţionale. Dar nu duceţi băutura la volanul autovehiculelor, aşa cum a făcut ZV de 38 din Nocrich care a fost depistat în urma unui control rutier în timp ce conducea un tractor aflându-se sub influenţa alcoolului. Tot în urma unui control rutier a fost depistat şi MM de 21 de ani din Sibiu, care conducea un autoturism fără să aibă permis de conducere.
Soarta, băutura, neglijenţa  sau toate la un loc au dus la decesul a două persoane în Bîrghiş. PN de 72 de ani din Sibiu şi IV de 58 de ani din Bîrghiş s-au întâlnit la unul dintre ei pentru un „pahar de vorbă”. Au fost găsiţi fără viaţă a doua zi, datorită monoxidului de carbon emis de soba din încăpere. Vă reamintim, cu această ocazie, că în perioada iernii este obligatoriu să fiţi mai atenţi cu modul de folosire şi cu întreţinerea instalaţiilor de încălzire. Verificaţi sistemele de ardere a focului, hornurile şi racordurile. Apelaţi la personal specializat pentru orice problemă găsiţi. Aerisiţi cel puţin o dată pe zi încăperile în care faceţi focul. Veţi putea evita ca sărbătorile să se transforme în necazuri pentru cei dragi.
Ne-am obişnuit să ne arătăm bucuria de sărbători şi cu ajutorul artificiilor sau petardelor. Vă reamintim că legea limitează perioadele şi categoriile de artificii şi petarde ce pot fi utilizate fără risc de orice persoană. Accidente se pot întâmpla oricând iar legea încearcă să vă protejeze. Încercaţi şi dumneavoastră să vă protejaţi, respectând legea.
Pentru că sărbătorile de iarnă sunt aici, lângă noi, poliţiştii de pe Valea Hîrtibaciului vă urează să le întâmpinaţi cu gânduri bune şi să le petreceţi cu sănătate şi voie bună, vă urează „SĂRBĂTORI FERICITE!” şi vă reamintesc că sunt … mereu alături de dumneavoastră