duminică, 22 decembrie 2013

“Hai să dăm mână cu mână, să facem o faptă bună”, și-au spus organizațiile umanitare din Agnita înainte de startul sărbătorilor de iarnă.

Asociația Pensionarilor Casa Seniorilor Agnita, Serviciul de Voluntari Agnita și Societatea Națională de Cruce Roșie, Filiala Sibiu, Subfiliala Agnita au făcut front comun într-o amplă acțiune de ajutorare a persoanelor defavorizate din Agnita, Ruja și Coveș.
În cadrul campaniei “Fii și TU Moș Crăciun” peste 250 de persoane, de la copii până la vârstnici, s-au bucurat de pachetele cu alimente, dulciuri și rechizite primite în dar de la voluntarii organizațiilor agnițene la mijlocul lunii decembrie.  Pe lângă aceștia, alte 25 de familii cu probleme deosebite au fost sprijite cu acceași ocazie. 
Deși pachetele au fost distrubuite într-un interval relativ scurt, cinci zile, acțiunea a fost demarată cu mai mult timp în urmă când, cu ajutorul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Agnita, a Școlii cu clasele I-VIII “G.D. Teutsch” Agnita și a voluntarului Erasmus au fost identificate persoanele cu defavorizate. În urma acestei acțiuni s-a stabilit concret lista de cumpărături în funcție de vârsta și nevoile fiecăruia dintre beneficiar.
Din bugetul de 3500 de lei, provenit atât din fondurile proprii ale organizațiilor cât și dintr-un sprijin extrem de important din partea Fundației Romania Contact Oosterbeek au putut fi pregătite pachete pentru 35 de vârstnici de la Unitatea de Asistență Medico-Socială Agnita, 15 foști beneficiari Asociației APADOR, peste 200 de copii din Agnita, Ruja și Coveș și 25 de familii aflate în dificultate.
“În urma unor ședințe comune am hotărât că este foarte important să ajutăm persoanele aflate în nevoie. A fost un efort considerabil din partea fiecărui membru implicat în această acțiune, însă importanța oferirii unui ajutor în prag de sărbători și mai ales bucuria pe care le-am adus-o tuturor acestor persoane a fost mai presus de orice”, a declarat pentru Gazeta Hârtibaciului, Doru Efta, președintele Asociației Pensionarilor Casa Seniorilor.
În cadrul aceleiași acțiuni, la o săptămână după distribuirea pachetelor cu alimente, dulciuri și rechizite, membrii organizațiilor agnițene s-au mobilizat din nou și au distribuit pachete cu îmbrăcăminte, jucării și dulciuri copiilor proveniți din 50 de familii din Ruja și din satele de pe Valea Buii.
Bogdan Albu