duminică, 22 decembrie 2013

După ce au participat la momentul festiv dedicat zilei de 1 Decembrie de la Monumentul Eroilor din parcul Axente Lene, membrii Consiliului Local al oraşului Agnita s-au întâlnit în sala de şedinţe a primăriei, convocaţi de primarul Ioan Dragoman la şedinţa ordinară din luna noiembrie.
Ordinea de zi a şedinţei a avut opt proiecte de hotărâri iniţiate de primarul Ioan Dragoman şi un punct de discutat diverse. Cel mai important proiect a fost cel privitor la stabilirea taxelor şi impozitelor locale pe anul fiscal 2014.
Fiind dezbătute şi aprobate în comisiile de specialitate, cele opt proiecte au fost votate repede,  fără multe comentarii.
Taxa pentru vizitarea  muzeului va fi de 1,00 lei pentru copiii preşcolari, 1,50 lei pentru ceilalţi copii şi 3,00 lei pentru adulţi. Cine vrea să fotografieze obiecte de muzeu va plăti 3,00 lei iar cine vrea să filmeze, 10 lei. Şi taxa de ghid este tot de 10 lei.
Închirierea sălii de sport este de 30 lei/oră/echipă dar se poate face abonament lunar de grupuri cu cel puţin 10 persoane, contra 150 lei/ grupă/ luna, pentru o oră şi 30 minute săptămânal.
De fapt taxele au rămas la nivelul anului 2013, la fel şi cele pentru piaţa de produse alimentare, industriale şi pentru târgul de animale.
In acest sens primarul Ioan Dragoman a propus ca nici impozitele pe clădiri să nu se schimbe. Aceste vor fi la fel ca în 2013 şi la fel, cei care vor plăti cu anticipaţie impozitul datorat pe tot anul 2014 , vor beneficia de o reducere de 10%.
Proprietarii de apartamente la blocuri care fac lucrări de intervenţie pe cheltuială proprie pentru creşterea eficienţei energetice vor fi scutiţi timp de 7 ani de la plata impozitului.
Proprietarii de clădirii care execută lucrări de îmbunătăţire a calităţii arhetecturale şi ambietale a locuinţei beneficiază de o scutire de impozit pe timp de 5 ani.
I Bârsan