duminică, 30 iunie 2013


Cea mai variată ofertă de distracții oferită copiilor de ziua lor a fost la „Ferma Școală Cornățel”, un loc minunat, un loc în care copilăria a fost la ea acasă. Fiecare activitate organizată acolo i-a cucerit pe prichindeii veniți din Sibiu ori din satele de pe Valea Hârtibaciului.
Au fost ateliere de creație realizate împreună cu Școala Populară de Artă, unde s-a desenat, s-a pictat, s-a lucrat la gherghef, s-a făcut cojocărie și aeromodelism și s-a cântat la chitară.
Pe cei care s-au oprit în fața marelui ecran, filmele prezentate de Caravana Astra Film i-au cucerit cu minunatele documentare cu și despre copii, prezentate atât la ora 10,oo, cât și dupăamiaza la ora 16,oo.
Tot pentru copii au dansat elevii din Roșia încântându-i cu dansuri moderne și jocuri populare. Pentru părinții prichindeilor au jucat Junii Sibiului.
Studenții de la Facultatea de Litere și Arte din Sibiu au inițiat o serie de jocuri interactive în care copii au fost antrenați și cuceriți de fantezia „copiilor” mai mari care s-au jucat cu ei. 
De lumea poveștilor s-au bucurat cei care s-au urcat  în căruța cu cărți, din care au citit cu voce tare și apoi împreună cu  încântătoarele animatoare de la Biblioteca Astra au creat propriile povești, în care ei au devenit personaje de poveste.
În afara acestor minunate întâmplări organizate de cei mari pentru cei mici, ferma le-a oferit acestora și alte motive de bucurie. Însoțiți de părinți au vizitat ferma animalelor, au fost încântați de caii mari, de ponei, de iepurași, de măgăruși, de multele animale și păsări.
S-au distrat apoi la mulțimea de aparate de joacă , de multiaventura de pe panoul de cățărare, de tiroliană, de leagănele și minipodurile suspendate și mai ales de cățărările pe frânghii și prin minitunelurile din Șura Haiducilor
Foarte solicitați au fost prietenii Mocăniței care nu au apreciat corect numărul solicitanților, așa că au rămas fără benzină și au trebuit să împingă drezina spre încântarea micilor pasageri care s-au bucurat de asemenea aventură.
Întâmplările din 1 Iunie de la Ferma Școală Cornățel certifică denumirea acestui loc minunat în care copiii au unde să se joace dar mai ales au și multe lucruri bune de învățat.
I. Bârsan