miercuri, 27 martie 2013


Chiar dacă luna martie aproape a trecut, şi am spune că primăvara a venit, vremea ţine neapărat să ne contrazică. După ce soarele ne îmbie să ne dezbrăcăm de cojoace, şi pleacă să se culce cu promisiunea că vine şi a doua zi, bruma sau zăpada din dimineaţa următoare ne pune cojoacele la loc pe umeri şi ne face să stăm în casă tremurând cu gândul la factura de utilităţi. Probabil acesta a fost motivul pentru care, din fericire, numărul evenimentelor care a necesitat prezenţa poliţiştilor nu a fost foarte mare.
Exceptând trei imobile din Fofeldea, Hosman şi Merghindeal în care proprietarii locuiesc temporar sau sunt prea în vârstă pentru a putea supraveghea gospodăria şi din care autori necunoscuţi au sustras obiecte de uz casnic sau electronice, precum şi un magazin din Răvăşel din care au fost sustrase bunuri în valoare de 200 de lei, ne bucurăm să vă spunem că poliţiştii hîrtibăceni nu au avut la ce interveni.
Pe drumurile publice, însă, prezenţa lor a dus la depistarea în trafic a mai multor persoane care puneau în pericol circulaţia. Astfel a fost depistat C.V. de 27 de ani din Agnita care circula cu un moped neînmatriculat, fără a avea permis de conducere şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Având domiciliul în Laslea D.E. tot de 27 de ani a fost depistat conducând un autoturism având plăcuţele de înmatriculare expirate iar C.P. de 19 ani din Alţîna a fost găsit conducând un autoturism Audi A4 fără să posede permis de conducere. Prezenţa poliţiştilor a fost necesară şi la faţa locului la un accident care a avut loc între Alţîna şi Nocrich, unde C.P. de 25 de ani din Alţîna conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria, a apierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu plafonul pe carosabil. Atât conducătorul auto cât şi cei trei pasager aflaţi în maşină au suferit răni minore.
În această perioadă, o situaţie deosebită a fost cea a minorei F.I. de 15 ani, de loc din Nocrich, care locuia fără forme legale la o mătuşă din Marpod, unde o vreme a făcut şi şcoala pînă când a fost exmatriculată pentru absenţe. Dorind să „răsplătească” bunătatea mătuşii minora i-a sustras acesteia suma de 1.750 de euro după care a plecat în lume. Chiar dacă, ocazional, a mai ţinut legătura telefonic cu mama şi mătuşa, minora a refuzat să se întoarcă acasă „de ruşine”. Mătuşa a fost nevoită să depună reclamaţie de furt pe numele nepoatei.
Trebuie menţionată şi activitatea lucrătorilor Postului de Poliţie din Nocrich care l-au identificat şi reţinut pe numitul Petru Iosif de 37 de ani din Ţichindeal pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de către Tribunalul Sibiu, acesta fiind depus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.
Vă facem cunoscut şi faptul că poliţiştii hîrtibăceni sunt implicaţi în această perioadă într-o acţiune comună cu Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Agnita – compartimentul de evidenţă a persoanelor, acţiune desfăşurată la nivel naţional, pentru verificarea şi punerea în legalitate a persoanelor care figurează cu actul de identitate expirat precum şi a persoanelor care au împlinit 14 ani şi nu au act de identitate. Cu această ocazie vă reamintim să verificaţi termenul de valabilitate a actului de identitate pe care îl deţineţi şi, dacă este cazul, să vă prezentaţi la  Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Agnita pentru a îl preschimba.
Credem că toate aceste activităţi prezentate sunt tot atâtea dovezi ale faptului că poliţiştii de pe Valea Hîrtibaciului, ca întotdeauna, sunt … mereu alături de dumneavoastră