vineri, 28 martie 2014

Una dintre marile bucurii ale mamelor este atunci când copiii lor sunt aplaudați la scenă deschisă. Iar atunci când evoluția micilor protaginiști este dedicată lor, bucuria, mândria și emoția mamelor este cu atât mai mare. 
Sala fostului cinematograf din Agnita a fost din nou neîncăpătoare pentru sutele de spectatori prezenți la spectacolul organizat de Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu“ în cinstea tuturor femeilor din oraș. În principal mămicile și bunicile micilor artiști din Agnita s-au strâns în 7 martie pentru a răsplăti cu aplauze evoluția dansatorilor și interpreților pregătiți de prof. Ioan Sârbu și ref. art. Doina Părău. 
Încă de la apariția primilor dansatori din Ansamblul Cununa și Ansamblul Hârtibaciul, care au pus în scenă tabloul coregrafic „În poieniță“, zâmbetele mândre ale mamelor din public și-au făcut simțită prezența. Emoțiile s-au intensificat însă când micuța Teodora Sasu a interpretat „Ce s-ar face astă lume“, cântec dedicat deasemenea mamelor. Și grupul vocal al Casei de Cultură „Ilarion Cocișiu“ din Agnita a smuls câte o lacrimă și multe aplauze pentru cântecele intepretate.
O surpriză deosebit de plăcută pentru spectacori a fost evoluția echipei de dansuri formată din cei mai mici copii care frecventează cursurile de dansuri populare. Deși pașii micilor dansatori nu au fost întotdeauna preciși pasiunea acestora pentru folclor anunță un viitor lung și strălucit al păstrării tradițiilor de pe Valea Hârtibaciului. Același sentiment de speranță a fost oferit și echipa de dansatori ai Clubului Elevilor, condusă de ref. art. Doina Părău.
Un moment inedit pentru public l-a reprezentat evoluția clasei a III-a C de la Școala Generală G.D. Teutsch care au interpretat la flaut câteva cântece alături de un moment desprins din folclorul copiilor.
O altă prestație foarte apreciată de către public a fost cea a clasei externe de canto popular a Școlii Populare de Artă „Ilie Micu“ din Sibiu. 
 „Am pregătit împreună cu cei mai mici dintre dansatori și interpreți un spectacol dedicat zilei de 8 Martie, Ziua Femeii, pentru a le aduce acestora o bucurie. Din partea Casei de Cultură Agnita le urăm La mulți ani tuturor mămicilor care intră zi de zi de cânuță cu copiii lor la repetițiile pentru specacolele pe care le organizăm“, a declarat ref. art. Doina Părău.
Nici dansurile moderne nu au lipsit de pe scena fostului cinemaograf. Două grupuri de elevi și-au demostrat talentul în aplauzele publicului.
Spectacolul s-a încheiat cu o „Sărbătoare-n sat“, tablou coregrafic pus în scenă de  dansatorii Ansamblului Cununa și ai Ansamblului Hârtibaciul, în coregrafia prof. Ioan Sârbu.

B. Albu