miercuri, 30 ianuarie 2013


de Bogdan Albu

JUVENTUS - Echipa campioană a ediţiei 2012-2013
La Agnita, sfîrşitul lui 2012 şi începutul lui 2013 au fost încununate prin sport. Ediţia a VIII-a a „Cupei de iarnă la fotbal” organizată de Clubul Sportiv al oraşului Agnita a pus faţă în faţă 12 echipe de amatori pasionaţi ai sportului cu balonul rotund din oraş dar şi din împrejurimi. Timp de opt zile pe parchetul sălii de sport jucătorii au încercat să îşi demostreze talentul fotbalistic şi să se lupte pentru mult râvnitul trofeu. Condiţia de bază impusă de către organizatori a fost ca dintre cei 5 jucători plus portarul care formează o echipă doar doi să fie legitimaţi la o echipă de fotbal din campionatul intern. Este de fapt condiţia care duce la indeplinirea scopului competiţiei. „Ne dorim ca prin această întrecere să oferim ocazia pasionaţilor de fotbal să evolueze într-un cadru oficial. Este o competiţie dedicată în principal amatorilor”, au declarat pentru Gazeta Hârtibaciului Dan Jecan şi Claudiu Zedler, din partea organizatorilor.
Finala mică: FORTUNA - GAZ METAN
Cupa de iarnă la fotbal le-a trezit interesul spectatorilor de toate vârstele care au umplut până la refuz sala pe parcursul tuturor meciurilor disputate. Fiecare dintre aceştia şi-a susţinut echipa favorită şi s-au bucurat de specatcolul oferit de către cei mai talentaţi dintre jucători.
La finalul copetiţiei trofeul a fost câştigat de echipa Juventus care, după o finală disputată intens, s-a impus cu scorul de 5-2 în faţa celor de la Bastardos. Tot la Juventus a ajuns şi trofeul pentru „Cel mai bun jucător” care i-a revenit lui Florin Ţerbea. Pe locul al treilea s-a clasat Fortuna după ce în finala mică au câştigat în faţa echipei Gaz Metan.
Finala mare: JUVENTUS - BASTARDOS
Două dintre diplomele speciale oferite de către organizatori anul acesta ne fac să afirmăm că la Agnita fotbalul nu are termen limită de vârstă dar şi că are un viitor frumos în faţă. Astfel a fost acordată diplomă pentru cel mai vârstinc jucător al competiţiei domnului Mihai Gherghel de la echipa Gaz Metan, care la cei 58 de ani a demonstrat că poate face faţă unei compeţiţii alături de cei tineri şi diplomă pentru cel mai tânăr participant lui Radu Borfină, de 13 ani, de la echipa Ajax.