miercuri, 30 ianuarie 2013

Nocrich


Timp de trei zile, animatori ai Grupului de Acțiune Locală Microregiunea Hârtibaciu, alături de specialiști în atragerea de fonduri europene au colindat întreaga Vale a Hârtibaciului pentru a se întâlni cu oamenii locului. Scopul a fost acela de a împărtăși cu cât mai mulți localnici foloasele pe care le aduc fondurile europene ce pot fi accesate prin intermediul GAL MH.
Întrunirile în toate cele 15 localități incluse în cadrul Grupului de acțiune locală au avut loc sub denumirea Caravana GAL Microregiunea Hârtibaciu, în perioada 17 – 19 decembrie 2012. La întâlniri au participat, în calitate de lectori-specialiști doamna Ioana Cazacu, specialist în programele finanțate din fonduri europene în cadrul Primăriei Șelimbăr și consultant în acest domeniu, alături de domnul Dan Dăncăneț, directorul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Sibiu. Cei doi au fost însoțiți la întâlnirile cu locuitorii din zona Văii Hârtibaciului de Joachim Cotaru și Dragoș Drăgan, animatori ai GAL MH.
Şeica Mare
Discuțiile au pornit de la câteva întrebări simple - ” Ai o idee de afacere și-ţi lipsesc banii? Vrei să-ţi dezvolţi afacerea pe bani europeni? Vrei să afli mai multe despre fondurile europene destinate ție și comunității din care faci parte?”, întrebări la care au oferit răspunsuri atât lectorii-specialiști, cât și animatorii din cadrul GAL MH. Din cele 15 localități, remarcați pentru interesul ridicat în accesarea de fonduri europene s-au dovedit în special fermierii din Șeica Mare, Chirpăr, Bruiu și Roșia. De altfel, la întâlnirile din Nocrich, Chirpăr, Marpod, Merghindeal și Bruiu, alături de localnicii interesați au participat și primarii comunelor.
Toate întâlnirile din cadrul Caravanei au avut loc după programul de dinainte stabilit. În cadrul fiecărei întâlniri, cei doi lectori-specialiști, alături de animatorii GAL MH au deschis discuțiile, prezentând oportunitățile pe care le oferă GAL MH. Ulterior, au răspuns la întrebările participanților, care au cerut lămuriri pe chestiuni concrete. ”Important este să aveți o idee pe care să și doriți să o puneți în practică. Veniți cu această idee la noi, iar noi vă vom îndruma pe drumul care trebuie urmat”, au declarat animatorii din cadrul GAL MH. Aceștia din urmă au primit flyere referitoare la GAL MH, broșuri, pixuri și insigne personalizate cu însemnele GAL MH.

În total, la finalul campaniei GAL MH 17 – 19 decembrie 2012 au fost informate direct aproximativ 500 de persoane și au fost împărțite peste 1.000 de flyere, puse la dispoziție de Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Hârtibaciu.