miercuri, 30 ianuarie 2013


de Ilarion Bârsan
Agniţenii s-au obişnuit ca de fiecare dată când familia Strothe Hans-Jurgen şi   Dorina (născută Drăgan), de la Crucea Roşie din Heidelberg, vin în Agnita, aduc daruri mai ales pentru unităţile medicale din oraş.
Aşa s-a întâmplat şi de această dată, numai că acum, venind acasă au adus cadouri pentru copiii de la grădiniţe. De fapt ei au fost doar curieri pentru darurile trimise de Roxana Iulia Herciu fiica Dorinei Strothe.
Roxana este designer la „Dieters – GMBH”, una din cele  mai mari firme care produce costume de carnaval şi accesorii. Vara trecută când a venit să-şi vadă bunica, Roxana a trecut şi pe la grădiniţa unde şi-a petrecut o parte din copilărie. Momentul de bucurie şi nostalgia amintirilor au determinat-o să facă un gest plăcut inimii ei şi să dăruiască ceva prichindeilor. Ideea Roxanei l-a încântat pe Herbert Geiss patronul firmei Dieters şi au donat 250 de costume de carnaval pentru copiii de la grădiniţele din Agnita şi Ruja.
Bucuria copiilor a fost pe măsura darului primit, s-au grăbit să îmbrace costumele de prinţi, prinţese, cazaci ori pui de zebră şi să arate cât de bine ştiu să danseze, realizând un minispectacol, spre încântarea celor care au adus frumoasele daruri.
Firma „Deiters – G.M.B.H.”  produce costume pentru carnavaluri, Oktoberfest, Halloween şi alte ocazii asemănătoare, deţine cel mai mare magazin din lume cu astfel de haine şi accesorii şi are o colecţie de peste 2000 de costume şi peste 17000 de modele de accesorii: pălării, peruci, măşti etc.
În numele celor care s-au bucurat de cadoul primit, acum când la grădiniţe începe sezonul carnavalurilor, îi mulţumim Roxanei şi lui Herbert Geiss pentru gestul lor frumos şi familiei Strothe convinşi că drumurile lor prin Agnita vor continua ca şi gesturile filantropice cu care ne-au obişnuit.