miercuri, 30 ianuarie 2013


După ce în prima sesiune de depunere a proiectelor au fost selectate patru proiecte ce vor fi finanţate din fonduri europene, în 29 noiembrie a fost lansată cea de a doua sesiune care se va încheia în 8 februarie. Pentru o bună informare a potenţialilor beneficiari, în perioiada 17 – 19 decembrie  o caravană de informare, formată din specialişti în atragerea de fonduri europene şi animatori din GAL Microregiunea Hârtibaciu, s-a deplasat în localităţile din teritoriu unde au discutat cu cetăţenii despre paşii ce trebuie făcuţi pentru a primii banii necesari dezvoltării afacerilor.
Efectele activităţii animatorilor şi a caravanei s-au văzut în numărul tot mai mare de persoane interesate să-şi dezvolte activitatea, profitând de aceste fonduri nerambursabile. Zilnic experţii GAL , prezenţi la sediu, au oferit informaţii utile celor interesaţi să depună proiecte. Au fost depuse două proiecte pe măsura 312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microintreprinderi” şi un proiect pe măsura 112  „Instalarea tinerilor fermieri”. Sunt în curs de realizare două proiecte pe măsura 322  „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, zece proiecte pe măsura 141 „Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă” şi un proiect pe măsura 312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi”.

Toţi cei care trec pe la sediul GAL Microregiunea Hârtibaciu, primesc toate informaţiile de care au nevoie, atât prin discuţii cu experţii prezenţi cât şi prin materiale scrise, pliante şi broşuri.