marți, 3 septembrie 2013

În ciuda numeroaselor controale şi acţiuni preventive efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Rutiere Agnita, în urma cărora au fost aplicate numeroase sancţiuni, au loc evenimente rutiere grave. Acestea arată nu doar lipsa de interes a participanţilor la trafic vis-a-vis de legislaţia rutiera dar şi faţă de sănătatea şi vieţile vecinilor şi cunoscuţilor, sau chiar a prietenilor.
Ca urmare a controalelor şi acţiunilor preventive pe linie de circulaţie, au fost depistati N.N. de 30 de ani din Chirpăr, care conducea un moped neînmatriculat şi fără să posede permis de conducere; T.R. de 23 de ani din Pelişor care conducea o motocicletă neînmatriculată şi fără a poseda permis de conducere; B.R.L. de 36 de ani din Coveş care conducea un tractor neîmatriculat şi fără să posede permis de conducere sau S.P. din Hosman care conducea un tractor neînmatriculat. Au mai fost depistaţi F.A.I. de 24 de ani din Agnita care conducea un autoturism proprietate personală având o îmbibaţie alcoolică de 0,54 mg/l în aerul respirat precum şi C.G.D. de 28 de ani din Alţîna care având o îmbibaţie alcoolică de 1,02 mg/l în aerul respirat, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, a pierdut controlul volanului şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului.
A fost începutul unor evenimente rutiere din ce în ce mai grave. Pe raza comunei Iacobeni, O.F. cetăţean maghiar, conducând o motocicletă a incercat să evite o groapă din carosabil, a pierdut controlul şi s-a răsturnat. În urma căzăturii motociclistul s-a ales cu fractură de femur. La ieşirea din oraşul Agnita spre Ruja C.L. de 48 de ani din Agnita, fiind sub influenţa alcoolului la volanul unui autoturism Audi, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal autoturismul BMW condus de S.S. cetăţean german. În urma coliziunii amândoi şoferii precum şi un pasager aflat în BMW s-au ales cu vătămări minime. M.C. de 21 de ani din Sibiu, conducând un autoturism VW Golf dinspre Sibiu spre Agnita, aproape de intrarea în Nocrich a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un cap de pod. Şoferul şi pasagerul din dreapta s-au ales cu răni grave iar autoturismul a fost distrus în proporţie de 80%. Aceste evenimente au culminat cu accidentul de pe raza comunei Bîrghiş, în care un tânăr şofer, aflat sub influenţa alcoolului, a condus un autovehicul în care se mai aflau alte 7 persoane. Datorită alcoolului precum şi a înghesuielii din vehicul, şoferul a pierdut controlul volanului, a rulat prin şantul de pe marginea drumului şi a lovit un cap de pod. În urma impactului şoferul a decedat iar restul pasagerilor au fost grav răniti.
O altă serie de evenimente cu care s-au confruntat poliţiştii în această perioadă au fost incendiile. T.G. din Agnita a dat foc vegetaţiei ierboase de pe arătura proprie dar focul s-a extins spre curtea S.C. Vicla provocând pagube minore. În Alţîna, la ieşire spre Agnita, datorită unui scurt-circuit la instalaţia electrică, remorca unui TIR a luat foc, fiind distrusă în proporţie de 90%, pagubele fiind estimate la 100.000 euro. La o stană de langă Săsăuş, B.T. de 17 ani persoană cunoscută cu probleme psihice, a incendiat nişte baloţi de paie. Focul s-a extins, a omorât un asin şi a distrus 90.000 tone de fân şi alte bunuri în valoare de circa 50.000 lei. La Merghindeal, pe un păşunat aparţinând de poligonul Cincu, datorită unor probleme la sistemul de evacuare a gazelor a luat foc remorca unui tractor. Au ars aproape 3.000 kg de fân în valoare de 14.000 lei.
Nu putem încheia fără să vă reamintim necesitatea protejarii imobilelor nelocuite sau locuite doar temporar, deoarece poliţiştii s-au confruntat din nou cu cazuri de spargeri în asemenea imobile. Astfel, la Vecerd, dintr-un imobil nelocuit au fost sustrase obiecte de mică valoare prin forţarea uşii de acces în locuinţă iar la Ţichindeal, din cămara unei case temporar nelocuite, au fost sustrase 25 de bare metalice în valoare de 4.500 de lei.
Acestea sunt doar o parte din evenimentele cu care se confruntă poliţiştii de pe Valea Hîrtibaciului, în efortul lor de a vă dovedi că sunt ...


...mereu alături de dumneavoastră.