sâmbătă, 3 august 2013

Deşi luna iulie este luna lui Cuptor, anul acesta nu ne-a dăruit prea multă căldură. Dimpotrivă, temperaturi scăzute şi vreme închisă, chiar ploaie câteodată. Poate de aceea pe Valea Hîrtibaciului nu s-au înregistrat prea multe evenimente.
Controalele efectuate de lucrătorii poliţiei rutiere au dus la depistarea în trafic a lui O.M. De 58 de ani din Chirpăr care conducea fără permis un moped. Iar verificarea actelor a doi conducători auto implicaţi într-un accident soldat doar cu pagube materiale a dus la concluzia că unul dintre şoferi conducea un vehicul pentru care nu avea categoria de permis de conducere necesară.
La Marpod, lucrătorii postului de poliţie au fost sesizaţi despre faptul că de pe un autocamion, aflat în conservare în spatele unui imobil nelocuit şi nesupravegheat, au fost sustrase piese în valoare de aproximativ 2500 lei.
De o pagubă de aproape 6000 lei a avut parte o societate comercială care se ocupa cu reabilitarea carosabilului şi a trotuarului pe o porţiune de drum din Chirpăr, pentru că o parte din paleţii cu pavele folosiţi la reabilitare precum şi circa 200 metri liniari de borduri au fost sustraşi în timpul lucrărilor.
La Agnita, o familie a avut parte de o pagubă ceva mai mică ca valoare, dar importantă. Dintr-o anexă gospodărească a locuinţei, au fost sustraşi 16 iepuri – 2 femele şi 14 pui. Aşa că din nefericire, altcineva se va bucura de gustul unei fripturi de iepure.
Poliţiştii din Chirpăr şi cei de la Agnita s-au confruntat cu cazul unei persoane de sex masculin al cărei corp în stare avansată de descompunere a fost găsit pe raza satului Săsăuş, în zona „La Heleşteu”. Din verificările efectuate s-a constata că este vorba de numitul Gherghel Cornel de 50 de ani din Chirpăr care decedase cu ceva vreme în urmă, datorită unui infarct.
Încheiem cu o reuşită a poliţiştilor din Brădeni care au identificat şi reţinut pe Moldovan Marius-Suraj posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Sighişoara.
În speranţa că şi pe viitor vor fi tot atât de puţine evenimente, poliţiştii de pe Valea Hîrtibaciului vă reamintesc că sunt ...
… mereu alături de dumneavoastră