sâmbătă, 3 august 2013

Bucurie pentru persoanele nevoiaşe de pe Valea Hârtibaciului. Subfiliala Agnita a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România a desfăşurat o amplă acţiune de distribuire a unor pachete cu îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării către 30 de familii din satele din jurul Agnitei. Aproximativ 200 de persoane din satele Bârghiş, Apoş, Chirpăr, Veseud şi Vărd au primit cu lacrimi în ochi şi cu zâmbetul pe buze ajutorul din partea voluntarilor Crucii Roşii.
A fost o acţiune începută cu mai mult timp în urmă când la Crucea Roşie Subfiliala Agnita au ajuns 100 de saci de haine din partea organizaţiei umanitare Romaniahjelpen Vestlandet din Norvegia. De atunci voluntarii CR au desfăşurat numeroase activităţi de sortare a hainelor pentru ca distribuirea acestora să se facă fără problemă în funcţie de vărstă. Astfel pachetele de haine au ajuns la persoane de la nu născuţi la vârstnici. Deasemenea, o parte dintre pachete care conţineau îmbrăcăminte, lenjerie de pat şi prosoape au fost donate Unităţii de Asistenţă Medico-Sanitară din Agnita în beneficiul vârstnicilor aflaţi sub îngrijire, iar de 1 iunie peste 20 de copii proveniţi din familii nevoiaşe din Agnita au primit câte o jucărie şi o pizza cu ocazia Zilei Copilului. Cu acelaşi prilej au fost dăruite haine copiilor din Ruja, Coveş şi Vecerd.
În perioada următoare, acţiunea de distribuire a pachetelor va continua în alte sate din jurul Agnitei. 
“Ne bucurăm că am avut ocazia să venim în sprijinul atât de multor persoane într-un timp relativ scurt. Am muncit mai mult la selectrarea hainelor dar toţi voluntarii ne-am mobilizat şi am facut-o cu plăcere. Mulţumim organizaţiei Romaniahjelpen Vestlandet din Norvegia pentru pachetele trimise şi firmei TransMax care ne-a pus la dispoziţie o maşină cu care am putut transporta produsele către persoanele nevoiaşe”, a precizat Paul Hîrţoagă, directorul Crucii Roşii Subfiliala Agnita.

De la înfiinţare, la începutul acestui an, Crucea Roşie Subfiliala Agnita desfăşoară permanent diverse acţiuni, de la cele umanitare până la cele de informare. Toate acţiunile desfăşurate au fost prezentate în cadrul unei expoziţii în data de 4 iulie cu ocazia Zilei Naţionale a Crucii Roşii organizată în parcul central din Agnita.
Crucea Roşie Subfiliala Agnita este în permanenţă deschisă cooptării de noi membri şi voluntari. Cei care doresc să intre în echipa CR sunt oricând aşteptaţi cu plăcere.

Bogdan Albu