joi, 30 octombrie 2014

Nu este vorba nici de americani veniți la Agnita și nici de agnițeni plecați în America.
După mulți ani în care agnițenii nu s-au putut bucura de a șaptea artă, cinematograful și-a reintrat în rol. În colaborare cu Fesivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) pe ecranul mare al Cinematografului din Agnita a rulat pelicula „America, venim!“, o comedie românească în regia lui Răzvan Săvescu, ce a avut premiera în toamna acestui an.
Deși se așteptau la un interes mai crescut al agnițenilor pentru arta cinematografică, în condițiile în care filmul a lipsit de pe ecrane mai mult de un deceniu, organizatorii explică prezența relativ mică prin faptul că afișele pentru eveniment au ajuns târziu. Cu toate acestea specatorii prezenți în cele două zile de proiecție s-au declarat entuziazmați de faptul că pot revedea, sau că pot vedea pentru prima data în cazul celor mai tineri, un film la Agnita.
Evenimentul desfășurat în 12 și 13 octombrie este, după spusele reprezentanților Cinematografului, doar începutul unei colaborări menită să readucă bucuria cinefililor de pe malul Hârtibaciului. „Ne propunem să organizăm în viitor la Agnita un festival de film. Am avut căteva discuții cu Tudor Giurgiu, directorul TIFF, și sperăm ca acest lucru să se realizeze“, a declarat prof. Ioan Sârbu, directorul Casei de Cultură „Ilarion Cocișiu“. Deși ideea acestui posibil festival de film se referă la proiecții în aer liber, nu sunt excluse noi evenimente cinematografice indoor.
Cinematograful din Agnita și-a reintrat astfel în rolul propriu-zis după ce ani la rândul a fost fie în reparații, fie discotecă sau sală de spectacole folclorice pe perioada renovării Casei de Cultură.

Bogdan Albu