duminică, 30 iunie 2013

Luna iunie s-a dovedit a fi o doamnă tare capricioasă. Acum a preamărit soarele, care cu bunăvoința lui ne-a topit de căldură, acum s-a supărat și ne-a acoperit cu nori și ploaie, gata să ne înghețe de frig. Cam la fel au fost și zilele polițiștilor de pe Valea Hîrtibaciului.
Modul în care se circulă pe drumurile publice e o problemă veche și spinoasă. Polițiștii de la circulație sau lucrătorii posturilor de poliție cu atribuții de control în trafic au zilnic activități și controale preventive pe această linie. Acțiunile lor s-au finalizat cu dosare penale pentru cei care încalcă legislația referitoare la circulația pe drumurile publice. De exemplu, R.T. de 34 de ani din Cisnădie a fost depistat conducând un motociclu fără să posede permis de conducere sau B.N. de 49 de ani din Nocrich conducea autoturismul propriu sub influența băuturilor alcoolice. Se pare însă că aceste activități nu sunt suficiente pentru că avem cazul lui M.T. de 66 de ani din Sibiu care, aflat sub influența alcoolului, conducând autoturismul personal dinspre Agnita spre Sibiu a pierdut controlul volanului și s-a izbit într-un cap de pod. Tot de un cap de pod s-a lovit Z.M.A. de 33 de ani din Agnita care, în urma oboselii acumulate, a ațipit la volan și a pierdut controlul mașinii. Din fericire rănile victimelor nu au fost grave.
O altă problemă, care încearcă să capete o poziție fruntașă în activitățile polițiștilor, este aceea a imobilelor nelocuite temporar și nesupravegheate sau neasigurate. Astfel de evenimente au avut loc în Ruja și Agnita dar și la Hosman sau Șomartin. De reținut este cazul din Agnita unde proprietarii au încuiat locuința dar … au lăsat cheia la îndemână, precum și cel din Șomartin în care proprietarii erau plecați … la munca câmpului. Reamintim faptul că măsuri minime de siguranță pot preveni asemenea incidente. O alarmă, un câine de pază sau ochiul vigilent al unui vecin v-ar putea scuti de astfel de  probleme.
Un caz aparte, în ultima vreme, a fost acela în care T.C. din Metiș s-a deplasat cu un atelaj hipo proprietate personală la pădure să-și taie araci. Acesta a lăsat atelajul hipo, căruță și cal, la liziera pădurii și a intrat în pădure după lemne iar atelajul, neasigurat și nesupravegheat … a dispărut. Alertați, polițiștii, au început cercetările pentru depistarea atelajului iar verificările au fost extinse pe raza comunelor învecinate.
În luna ce a trecut polițiștii de la postul de poliție comunală Iacobeni au identificat și reținut pe Moldovan Nicolae de 44 de ani din Iacobeni pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de judecătoria Rupea. Tot în urma unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de judecătoria Făgăraș, a fost identificat și reținut Gherghel Laurențiu-Grigore de 24 de ani din Bruiu, de către lucrătorii postului de poliție Bruiu. Amândouă persoanele au fost depuse în arestul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu.
Aflați permanent în slujba cetățenilor, polițiștii de pe Valea Hîrtibaciului vă reamintesc că sunt



… mereu alături de dumneavoastră!