Cortina a fost ridicată după prima renovare generală făcută din 1970 încoace la instituția de cultură. La spectacolul inaugural din 7 septembrie, inclus în programul Zilelor Culturale ale Județului Sibiu, sala Casei de Cultură Agnita s-a dovedit neîncăpătoare pentru spectatorii prezenți la eveniment. Deși nu toți au asistat la spectacol în confortul celor 360 de fotolii noi instalate în sală, bucuria spectatorilor a confirmat spusele primarului Ioan Dragoman care a declarat că „Este Casa de Cultură a agnițenilor. Fiecare trebuie să avem plăcerea să venim aici“.
Prezentat de interpretul de muzică populară Traian Stoiță, spectacolul a fost deschis de copii din Ansamblul „Hârtibaciul“ din Agnita urmați de un recital al elevilor clasei de canto popular Agnita, a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu“ din Sibiu, pregătiți de profesorii Florin și Doina Părău.
Un moment mai puțin plăcut și care a stârnit rumoare în rândul spectatorilor a fost aflare tragicei vești a decesului lui Ferenctz Câlțea, acordeonist al Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului. Deși afectați de pierderea colegului lor, soliștii și orchestra ansamblului și-au păstrat profesionalismul și au dus spectacolul până la capăt. Soliștii Răzvan Năstăsescu, Traian Stoiță, Daniel Rusalim, și Marcel Părău, care a urcat pe scenă după cum a declarat „cu aceeași emoție ca de fiecare dată“, au strâns ropote de aplauze precedând intrarea în scenă a invitatului special la eveniment, Sava Negrean Brudașcu.
Solista sălăjeană a încheiat spectacolul inaugural al Casei de Cultură care de acum înainte va găzdui evenimente culturale în haine noi, cu dotări mult mai bune și într-o atmosferă demnă de o institușie culturală.
Bogdan Albu